MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 08th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Tehnologie medicala Vindecand oase si tesut cerebral

Vindecand oase si tesut cerebral

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Leziunile cerebrale pot lasa oamenii paralizati sau cu disfunctii cerebrale. Leziunile osoase sau ale incheieturilor pot cauza dureri care sa persiste intreaga viata. Medicii lucreaza la o modalitate de a solution ambele probleme si se apropie acum de un rezultat concret. Dr. Rutledge Ellis-Behnke, neurocercetator, incearca sa rezolve leziunile cerebrale. "Inca nu exista ceva care sa permita reconectarea partilor deconectate cerebrale." spune el. Prin injectarea unor lanturi mici de aminoacizi in creier, dr. Ellis-Behnke, de la Institutul de Tehnologie Massachusetts, Boston, face neuronii sa renasca. Aceste lanturi formeaza o retea pe care nervii se fixeaza in cresterea lor, si de care nervii se sustin.

"Injectarea acestora in aria care a fost lezata duce la formarea unui gel si astfel creierul se repara singur." spune el. Aceasta metoda s-a dovedit eficace chiar si pe soarecii de laborator care isi pierdusera vederea. "Am fost martorii unei regenerari cerebrale nemaintalnita pana acum." "75% dintre animale si-au recapatat functia vizuala, deci au avut o reala recuperare a vederii."

Dr. James Cook, un clinician veterinar de la Universitatea Missouri - Columbia, se ocupa cu repararea altei parti a corpului. Munca sa este centrata pe vindecarea leziunilor la genunchi; metoda pe care a folosit-o a avut succes la caini si va ajuta in curand si oamenii. "Cea mai mare problema acum, la inlocuirea totala a articulatiilor la ambele specii, este momentul exact in care se face repararea. Pentru ca se degradeaza in timp." spune dr. Cook.

In loc de metal si plastic, dr. Cook a creat implanturi biologice cu tesut viu. "Luam aceste celule si le facem sa creasca in vitro pentru a obtine tesuturi." spune el. "Apoi le pregatim pentru a le introduce inapoi in organism."

Inainte de implantare, aceste celule sunt testate in laborator. Aici, se transforma din celule in placa Petri intr-un cartilaj care chiar este functional in incheietura genunchiului. Implanturile deja ajuta cainii care au nevoie de acest lucru; la oameni, ar putea ajuta in repararea leziunilor soldului sau mainii.

Dr. Cook spune ca riscurile de respingere a grefei sunt minime, deoarece nu apare o reactie de acest gen in cazul oaselor si cartilajelor. El adauga ca aceste implanturi devin mai puternice odata cu trecerea timpului si ca se dezvolta diferit, in functie de organism.
(www.ivanhoe.com)

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Noi perspective pentru afectiunile coronariene multumita ultrasunetelor

In comparatie cu alte tehnici, ultrasonograma intravasculara este mult mai utila in ceea ce priveste monitorizarea avansarii gradului de ateroscleroza in arterele coronare. Dar poate fi aceasta metoda folosita pentru a prezice un infarct sau un alt eveniment cardiovascular? Studiile arata ca da.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro