MedicalStudent.ro

Sunday
Apr 06th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Sanatate publica Vaccin impotriva rotavirusurilor

Vaccin impotriva rotavirusurilor

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Rotavirusurile sunt virusuri care apartin familiei Reoviridelor. Dintre acestea au fost identificate sapte grupuri majore intre care trei ( A, B, C) sunt responsabile de infectiile aparute la oameni, cele din grupul A fiind cele mai virulente si cele mai larg raspandite.

Simptomele care apar in urma contactarii virusului sunt reprezentate de varsaturi si diaree, deosebit de raspandita la copii, aproximativ 600000 dintre acestia decedand anual in tarile dezvoltate in urma infectiilor cu rotavirusuri. Incepand cu 2006 s-au introdus vaccinurile care par sa fie sigure si foarte eficiente. Acestea sunt singura posibilitatea de tratament care elimina complet virusul din organismul uman. Masurile de igiena bine respectate au de asemenea un rol esential in transmiterea infectiilor de la o persoana la alta.

Intre 2001 si 2004 s-a desfasurat cel mai extins program de testare al unui vaccin conceput vreodata. In acesta au fost inclusi mai mult de 70000 de copii, din aproximativ 70 de tari. Rezultatele testelor au confirmat siguranta si eficacitatea vaccinului.

Atunci cand organismul uman este atacat de diferite microoorganisme, sistemul imun se activeaza si produce numeroasa proteine cu rolul de a ataca organismul strain. Vaccinurile au rolul de a stimula sistemul imun prin introducerea unui virus a carui infectiozitate este atenuata, producandu-se in organism anticorpi impotriva acestuia.

Compania farmaceutica Merck’s a conceput noul vaccin impotriva rotavirusurilor folosind o tulpina a acestora, numita WC3, care in urma “coinfectiei” cu alte tulpini de Reoviridae ofera protectie sigura.

Spre finalul lui 2006, Food and Drug Administration si-a dat aprobarea pentru comercializarea RotaTeq, un vaccin viu atenuat, cu administrare orala, care previne gastroenterita de cauza virala (infectii cu rotavirusuri) la copii. Medicii experti in boli infectioase administreaza vaccinul in trei etape, la varsta de 2, 4 si 6 luni.

Odata administrat vaccinul ajunge din stomac in intestinul subtire, unde induce raspunsul imun, acest segment al tubului digestive fiind principalul incriminat de declansarea febrei, varsaturilor si deshidratarii in cazul infectiei cu rotavirus.

Expertii in boli infectioase au avut nevoie de 26 de ani pentru a produce RotaTeq. Inainte de testarile finale, acesta a fost adiministrat experimental in 12 tari, pe o durata mai mare de patru ani.

Medicii estimeaza ca mai sunt necesari aproximativ inca doi ani de zile pana cand copiii vor fi vaccinati in mod obligatoriu cu RotaTeq.

Se spera ca administrarea acestui vaccin va fi un success la nivel mondial si ca in cativa ani, rata copiilor spitalizati in stare grava cu infectie cu rotavirusuri va scadea cu 98%.


www.fda.gov/bbs/topics/news
www.immunizationinfo.org/vaccineInfo/
www.sciencedaily.com


Publicat de :
Coclitu Catalina
Puncte: 346
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Tinerii se supun riscului expunerii la soare in ciuda avertismentelor

June K. Robinson si colegii sai declara ca bronzarea in prezenta luminii solare sau la solar nu pare a pierde din popularitate, cu toate ca riscul apartitiei cancerului a fost subliniat in repetate randuri.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro