In general, acest studiu demonstreaza beneficiile gumei de mestecat si subliniaza potentialul rol al acesteia in controlul apetitului si al greutatii. Nutritionistii spun ca si modificari mici ale aportului de calorii poate avea un impact pe termen lung.
Cercetarea evidentiaza rolul gumei de mestecat, acela de a fi o unealta practica si usoara in controlul greutatii. Marion Hetherington, profesor de biopsihologie la Universitatea din Glasgow, Scotia, a condus studiul si a discutat potentialul rol al gumei de mestecat in controlul apetitului. Gilbert Leveille, director executiv al Institutului de Stiinta Wrigley, a discutat, de asemenea, descoperirile studiului si cercetarile asupra beneficiilor gumei de mestecat, printe care, in afara controlului greutatii, si eliberarea de stres si cresterea capacitatii de concentrare.
Studiul a inclus 60 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, carora li s-a cerut sa consume de dimineata o gustare dulce si una sarata dupa mestecarea unei gume cu sau fara zahar.
Foamea, apetitul si lacomia au fost inregistrate imediat dupa micul dejun, si apoi in fiecare ora. S-a observat ca guma de mestecat a redus semnificativ aportul caloric cu 25 de calorii si in mod specific a redus aportul gustarilor dulci cu 39 de calorii si a gustarilor sarate, cu 11 calorii. Foamea si dorinta de a manca au fost semnificativ reduse de catre guma de mestecat la o ora, doua si la trei ore de la micul dejun.
Participantii au raportat ca guma de mestecat le-a imbunatatit starea de spirit prin reducerea anxietatii si a stresului si si prin continua imbunatatire a starii de multumire si relaxare.
Intr-un studiu similar efectuat pe voluntari care nu-si controlau aportul de calorii, guma de mestecat a redus caloriile provenite de la gustare cu 36 de calorii.
Datele combinate de la ambele studii au demonstrat ca guma de mestecat a redus aportul de calorii din gustarea cu zahar, in mod particular, cu 47 de calorii.
www.medicalnewstoday.com
< Anterior | Urmator > |
---|