MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 08th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Sanatate publica Guma de mestecat poate fi de folos in controlul apetitului

Guma de mestecat poate fi de folos in controlul apetitului

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Un studiu recent demonstreaza ca o guma de mestecat inainte de gustarea de dimineata ajuta la reducerea foamei, diminueaza lacomia si favorizeaza starea de satietate la persoanele care isi cotroleaza aportul de calorii. Aportul de calorii provenit de la gustari a fost semnificativ redus cu pana la 25 de calorii.

In general, acest studiu demonstreaza beneficiile gumei de mestecat si subliniaza potentialul rol al acesteia in controlul apetitului si al greutatii. Nutritionistii spun ca si modificari mici ale aportului de calorii poate avea un impact pe termen lung.

Cercetarea evidentiaza rolul gumei de mestecat, acela de a fi o unealta practica si usoara in controlul greutatii. Marion Hetherington, profesor de biopsihologie la Universitatea din Glasgow, Scotia, a condus studiul si a discutat potentialul rol al gumei de mestecat in controlul apetitului. Gilbert Leveille, director executiv al Institutului de Stiinta Wrigley, a discutat, de asemenea, descoperirile studiului si cercetarile asupra beneficiilor gumei de mestecat, printe care, in afara controlului greutatii, si eliberarea de stres si cresterea capacitatii de concentrare.

Studiul a inclus 60 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, carora li s-a cerut sa consume de dimineata o gustare dulce si una sarata dupa mestecarea unei gume cu sau fara zahar.

Foamea, apetitul si lacomia au fost inregistrate imediat dupa micul dejun, si apoi in fiecare ora. S-a observat ca guma de mestecat a redus semnificativ aportul caloric cu 25 de calorii si in mod specific a redus aportul gustarilor dulci cu 39 de calorii si a gustarilor sarate, cu 11 calorii. Foamea si dorinta de a manca au fost semnificativ reduse de catre guma de mestecat la o ora, doua si la trei ore de la micul dejun.

Participantii au raportat ca guma de mestecat le-a imbunatatit starea de spirit prin reducerea anxietatii si a stresului si si prin continua imbunatatire a starii de multumire si relaxare.

Intr-un studiu similar efectuat pe voluntari care nu-si controlau aportul de calorii, guma de mestecat a redus caloriile provenite de la gustare cu 36 de calorii.

Datele combinate de la ambele studii au demonstrat ca guma de mestecat a redus aportul de calorii din gustarea cu zahar, in mod particular, cu 47 de calorii.

www.medicalnewstoday.com

 


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Inca un motiv ca sa te lasi de fumat

Cercetatorii australieni sutin ca fumatorii poarta un risc de 4 ori mai mare de a dezvolta degenerescenta maculara sau AMD(age-related macular degeneration)

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro