MedicalStudent.ro

Friday
Nov 01st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Sanatate publica Acneea, de cele mai multe ori, nu dispare nici la maturitate

Acneea, de cele mai multe ori, nu dispare nici la maturitate

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Necazul multor adolescenti, acneea ramane o problema chiar si la maturitate, mai ales la femei, afirma cercetatorii. Jumatate dintre femei au acnee la varsta de 20 de ani si mai mult de 15% continua sa se lupte cu cosurile si la 50 de ani, sustin Boni E. Elewski si colegii sai de la Universitatea din Alabama.

De la varsta de 20 de ani, acneea afecteaza mai mult femeile decat barbatii, dar nepotrivirea de sexe se largeste de-a lungu timpului, astfel incat de doua ori mai multe femei de 50 de ani si mai in varsta au acnee, comparativ cu barbatii de aceeasi varsta.

Motivul pentru debutul acneei la maturitate si predilectia aparitiei doar la femei nu este insa clara, marturisesc cercetatorii.

Aproximativ 85% dintre adolescenti dezvolta tipul de acnee numit acne vulgaris, care poate sa dispara spontan in cele mai multe cazuri in ultimii ani din adolescenta. Cu toate acestea, un numar substantial de pacienti au acnee persistenta sau dezvolta un nou inceput de acnee ca adulti. Aproximativ in 10% din vizitele clinice pentru control medical si tratament pentru acnee sunt prezente cazuri de adulti cu varstele cuprinse intre 35 si 44.

Majoritatea studiilor epidemiologice asupra acneei s-au efectuat asupra adolescentilor si investigatiile acneei la adulti s-au facut la pacientii cu probleme hormonale. Dr. Elewski si colegii sai au examinat predilectia acneei in general, la populatia adulta cu varste pornind de la 20 de ani si mai mult. Participantii la studiu au fost selectati la intamplare si studiul a implicat 1 013 chestionare complete.

Per total, 73,3% dintre participanti au raportat sa aiba un cos sau acnee in anumite perioade de timp. 68,5% dintre pacientii de sex masculin si 66,8% dintre femei au afirmat ca au avut acnee in adolescenta, o diferenta nesemnificativa.

Un numar mult mai mare de femei au afirmat ca au fost afectate de acnee dupa adolescenta. Procentajul pacientilor care au raportat ca au avut acnee in acea perioada a vietii a fost:

La 20 de ani: femeile – 50,9% si barbatii - 42,5%
La 30 de ani: femeile – 35,2% si barbatii - 20,1%
La 40 de ani: femeile – 26,3% si barbatii – 12%
La 50 de ani si mai in varsta: femeile – 15,3% si barbatii – 7,3%

O parte separata a studiului a investigat problemele specifice femeilor. Printre femeile care nu au ajuns la menopauza, 62,2% au spus ca acneea s-a inrautatit in perioada menstruatiei. Din 86 de femei care au afirmat ca au urmat o terapie hormonala si alte tratamente pentru simptomele menopauzei, noua (10.5%) au afirmat ca tratamentul a fost folositor.

“Recunoasterea predilectiei acneei la populatia adulta a dus la un studiu mai aprofundat a caracteristicilor care ar putea diferentia acneea adolescentilor de cea a adultilor.” afirma cercetatorii.

www.medpagetoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Igiena bucala si bolile cardiovasculare

Cercetatorii din Irlanda si Marea Britanie suspecteaza persoanele carora le sangereaza gingiile si au o igiena bucala precara. Daca nu se spala regulat pe dinti pot sa isi creasca riscul de afectiuni cardiovasculare. Se presupune ca bacteriile din cavitatea bucala patrund in torentul sanguin prin aceste leziuni gingivale si se ataseaza trombocitelor, ducand la formarea de cheaguri care pot intrerupe aportul de sange al inimii, ducand astfel la ischemie coronariana si infarct.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro