MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 08th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Noi teorii in ceea ce priveste Boala lui Lou Gehrig

Noi teorii in ceea ce priveste Boala lui Lou Gehrig

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Nu se cunoaste inca un remediu la boala ce poarta numele de “ scleroza amiotrofica laterala”, sau ALS (amyotrophic lateral sclerosis) , deseori cunoscuta sub numle de Boala lui Lou Gehrig, cu leziuni motorii. ALS, este o boala progresiva, fatala, neurodegenerativa, produsa de degenerescenta nervilor care controleaza miscarile voluntare.

Noi dovezi, atestate pe soareci de catre John Engelhardt si colegii sai de la Univesitatea din Iowa, au reusit insa sa evidentieze cateva cauze care ar putea sta la baza acestei afectiuni. Aceasta descoperire va conduce la dezvoltarea unui tratament impotriva acestei afectiuni.

In unele cazuri, ALS este produsa de mutatii ale genei SOD1. Soarecii de laborator care au fost “ programati artificial “ pentru a supraexprima gena , ( respectiv SOD1G93A, la soareci) au dezvoltat ALS.

Cercetatorii au sesizat faptul ca ALS poate fi inhibata sau chiar intrerupta, prin expresia genica a NOX1 si NOX 2, doua fragmente AND, care se pare ca au efect opus unui catalizator al genei SOD1.

Nox 2 si Nox 1 sunt gene care isi au situsul pe cromozomul X. Calea Nox poate fi o alternativ de tratament serioasa pentru cei care sufera de astfel de boli.

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Muzicoterapia in psihiatrie - De la medicina la arta

Spre a reusi mai bine sa intelegem fenomenul muzicoterapeutic, ramura a ergoterapiei, este important ca tiparul si limitele acestuia sa fie bine descrise. Intotdeauna trebuie sa facem diferenta intre tratament si terapie ocupationala, iar acolo unde medicamentul are un efect scontat, fizico-chimic, terapia prin muzica isi poate pune amprenta ca o modalitate de sustinere, iar uneori, poate fi folosita ca alternativa la tratamentul alopatic, fiind insa de preferat imbinarea cu acesta. Vorbind despre limite, efectele benefice ale muzicoterapiei se datoreaza unui tipar terapeutic specific, in care principiile sale trebuie atribuite in functie de patologia cu care ne confruntam. Astfel, putem enumera afectiuni psihiatrice precum depresia, schizofrenia sau tulburarile maniacale, pentru care exista tipuri specifice de auditie si analiza, dar si boli neurodegenerative, precum dementa Alzheimer, unde nu numai ca s-a observat o ameliorare a starii de spirit si o exacerbare pozitiva a personalitatii, ci si o crestere a coeficientului de memorare a unor pacienti: "Tratamentul pentru suflet e si tratamentul pentru minte. Acum nu voi mai uita, e vorba despre Bach!" - relateaza N.D. (Alzheimer).

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro