MedicalStudent.ro

Sunday
Apr 06th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Noi sanse pentru pacientii cu dementa

Noi sanse pentru pacientii cu dementa

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Expertii medicali din nord-estul Angliei cred ca au gasit cheia intoarcerii ceasului biologic si ca ar putea inversa efectele dementei si ale pierderii memoriei.
Cercetari noi de la Universitatea din Sunderland au aratat ca expunerea la lumina infrarosie poate imbunatati performantele invatarii si declansa functiile cognitive ale creierului. Rezultatele sunt o descoperire importanta deoarece tratamentele din ziua de azi pot doar sa incetineasca deteriorarea creierului si niciun studiu cu pacienti bolnavi de dementa nu s-a facut pentru a vedea daca tratamentul poate asigura un remediu pentru afectiuni ca boala Alzheimer.

Cercetarile facute la Sunderland au demonstrat ca radiatiile infrarosii de 1702 nm pot imbunatati performantele invatarii. Nivelele joase de infrarosii folosite sunt complet sigure si apar in mod natural in lumina solara. Ele sunt curent folosite in inovarea unor noi aparate pentru tratamentul durerilor produse de raceala.

Expertii sustin ca pacientii cu un inceput de dementa ar trebui sa observe o imbunatatire in functia cognitiva in decursul a patru saptamani, purtand o casca usoara prin casa timp de zece minute in fiecare zi. Testarile pe oameni cu tratamentul cu infrarosii asupra creierului urmeaza sa inceapa si expertii medicali spera sa opreasca si chiar sa inverseze efectele dementei.

Noul dispozitiv cu infrarosii a fost creat de Dr. Gordon Dougal. El a venit cu ideea de a folosi un nivel sigur de infarosii asupra creierului uman dupa ce s-a dovedit eficient in tratarea durerilor datorate racelii, un proces care se bazeaza pe multiplicarea celulelor din corp responsabile pentru omorarea virusului.

Dr. Dougal afirma: “Implicatiile acestui studiu de la Universitatea din Sunderland sunt atat de mari incat in viitor, am putea fi apti de a influenta si schimba rata de imbatranire a corpului nostru. “In vreme ce imbatranim, celulele nu se mai regenereaza si imbatranim deoarece celulele noastre pierd “dorinta” de a se regenera si de a se repara. Acest lucru duce in final la moartea celulara si declinul functiilor organelor, in cazul creierului observandu-se o pierdere a memoriei si o deteriorare in performanta intelectuala generala.”

“Dar daca ar exista o tehnologie care sa “spuna” celulelor sa se repare si acea tehnologie sa fie simpla ca o radiatie luminoasa? Lumina infrarosie penetreaza tesuturile umane relativ bine, penetrand chiar si craniul asa cum lumina soarelui trece prin sticla inghetata. Dr. Dougal care sustine ca zece minute de expunere la lumina infrarosie, zilnic, ar putea avea efectul dorit, a adaugat: “Momentan, tot ce putem face in privinta dementei este sa scadem rata de deteriorare.

Acest nou proces nu numai ca va opri aceasta rata, dar o va si inversa partial. Dr. Dougal a aranjat studii clinice cu pacienti afectati de boli legate de varsta inaintata. Omul de stiinta Paul Chazot, specialist in neurologie, care a ajutat la efectuarea studiului, a adaugat: “ tratamentul poate intr-adevar imbunatati abilitatea de a invata.”

Tratamentul Dr. Dougal ar putea avea un potential important in imbunatatirea invatarii la oameni prin trimiterea de raze infrarosii prin cele mai subtiri parti ale craniului pentru a avea acess maxim la creier.”

www.medicalnewstoday.com

Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Migrenele modifica structura creierului
Mecanismul comun acceptat al migrenei este unul vascular, aceasta fiind un tip de cefalee caracterizata prin crize dureroase, de intensitate si durata varibila, cu localizare sau doar debut unilateral. Migrenele se pot repeta la intervale variabile, fiind insotite adesea de sensibilitate crescuta auditiva, vizuala – fotofobie – sau dureroasa.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro