Tratarea soarecilor cu o bacterie „prietenoasa”, care se gaseste in mod normal in sol, a alterat comportamentul lor intr-un mod similar medicamentelor antidepresive, raporteaza ultimile studii publicate.
Aceste descoperiri , identificate de cercetatorii de la Universitatea din Bristol si colegi de la Universitatea din Londra, ajuta la intelegerea de ce un dezechilibru al sistemului imun lasa unii indivizi vulnerabili la depresii.
Doctorul Chris Lowry a zis:” Aceste studii ne ajuta sa intelegem cum organismul comunica cu creierul si de ce un sistem imun sanatos e important pentru mentinerea sanatatii mentale. Ei ne fac sa ne ingrijoram daca nu ar trebui sa petrecem mai mult timp jucandu-ne in noroi.”
Acest proiect a intrat in atentie dupa ce pacientii cu cancer fiind tratati cu Mycobacterium vaccae, inexplicabil au raportat cresterea calitatii vietii lor. Lowry si colegii au fost motivati ca acest efect poate fi cauzat de activarea neuronilor din creier care contin serotonina.
Cand echipa s-a uitat de aproape la creierul soarecilor, ei au observat ca tratamentul cu M.vaccae a activat un grup de neuroni care produc serotonina. Lipsa de serotonina din creier se crede a fi cauza depresiei in randul populatiei, astfel efectele M.Vaccae asupra comportamentului soarecilor ar putea fi folosit in cresterea eliberarii de serotonina in creier pentru a echilibra dispozitia.
Noua descoperire sprijina aceasta ipoteza dar studiile viitoare vor fi proiectate pentru a determina daca M.vaccae, sau alta bacterie, sau componente farmaceutice au propietati antidepresive prin activarea acestui grup de neuroni serotoninergici.(sursa www.sciencedaily.com)
< Anterior | Urmator > |
---|