MedicalStudent.ro

Monday
Nov 25th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Nicotina si neurologia - De ce ne calmeaza fumatul

Nicotina si neurologia - De ce ne calmeaza fumatul

Evaluare articol: / 44
Cel mai slabCel mai bun 

NicotinaEfectele calmante ale nicotinei au fost demonstrate pe un grup de nefumatori, in timpul provocarii unui acces de furie. Cercetatorii care editeaza "Behavioral and Brain Functions" sugereaza ca nicotina poate altera activitatea zonelor cerebrale care sunt implicate in inhibarea emotiilor negative, cum ar fi furia.

Jean Gehricke a condus o echipa de cercetatori de la Universitatea California, care a studiat efectele plasturilor cu nicotina asupra tendintei subiectilor de a se razbuna, ca raspuns la manie. Subiectii s-au jucat pe calculator si vedeau ecranul unui alt jucator, pe care il considerau inamic, desi, in realitate, jucau singuri. Dupa fiecare runda, castigatorul avea ocazia sa se razbune pe adversarul sau cu o serie de zgomote neplacute - cu durata si intensitatea setate de invingator. La unii subiecti, nicotina era asociata cu o tendinta redusa de razbunare, chiar si dupa provocarea 'inamicului'.

Dupa Gehricke, 'Participantii care au aratat modificari induse de nicotina in ceea ce priveste comportamentul agresiv, aveau de asemenea modificari in metabolismul cerebral. Scaderea intensitatii dorintei de razbunare indusa de nicotina era datorata modificarilor metabolice, ca raspuns la nicotina al centrilor responsabili pentru orientare, planificarea si procesarea stimulilor emotionali.'

Autorii spun ca descoperirile lor intaresc ideea ca oamenii nervosi sunt mai susceptibili la efectele nicotinei, si deci au mai multe sanse sa devina dependenti de fumat. Concluzia lor este ca 'noile tratamentele comportamentale care afecteaza ariile corticale si limbice, cum ar fi controlul emotiilor negative, pot ajuta in renuntarea la fumat mai mult decat un sindrom de intrerupere.'


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Introducere în psihoterapia cognitiv comportamentală

La începutul anilor 50, când teoriile freudiene îşi găseau destul de mulţi adepţi printre terapeuţi, doi psihologi, Albert Ellis şi Robert A. Harper, au avut curajul de a lupta împotriva curentului, afirmând că evenimentele neplăcute ale copilăriei sau învinovăţirea pentru dorinţele incestuoase faţă de un părinte nu sunt sursa tuturor angoaselor adulţilor, asa cum susţineau practicanţii psihanalizei. Ei au susţinut că sursa majorităţii problemelor, nemultumirilor şi a comportamentelor inadecvate ale oamenilor vine din interiorul acestora, din propriile lor credinte iraţionale, care pot fi modificate asemenea unor algoritmi computerizaţi. În acest fel s-a născut terapia raţional-emotivă comportamentală.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro