Un nou studiu condus de dr. Herman Dierick si dr. Ralph Greenspan la Institutul pentru Neurostiinta din San Diego arata ca aceste doua substante regleaza de asemenea comportamentul agresiv la muste, Drosophila melanogaster.
Intr-o serie de studii care au folosit tratamente medicamentoase si ingineria genetica, am produs muste care produc nivele crescute si scazute de serotonina, sau ale caror neuroni ce folosesc serotonina sau neuropeptidul F sunt inactive sau reduse la tacere. Cercetarile noastre au aratat ca, cu cat cantitatea de serotonina produsa este mai mare, cu atat insectele vor avea un comportament mai agresiv fata de celelalte muste.
De partea cealalta, prezenta neuropeptidului F are un efect modulator opus asupra comportamentului mustelor, reducand agresivitatea. Serotonina si neuropeptidul F sunt parti ale unor circuite cerebrale separate, circuite care difera pana la un anumit punct chiar si intre sexe. Masculii sunt mult mai agresivi decat femelele.
Ambii modulatori influenteaza comportamentul agresiv la animale, si descoperirea legata de efectele lor la muste sugereaza ca radacinile moleculare si neurale ale acestui comportament social complex se gasesc in antichitatea evolutiei pe scara filogenetica.
Dr. Dierick si dr. Greenspan lucreaza pentru Institutul de Neurostiinta, o organizatie stiintifica de cercetare, independenta, nonprofit, finantata particular, dedicata studierii mecanismelor creierului la nivel fundamental. Sub conducerea laureatului premiului Nobel, dr. Gerald M. Edelman, Institutul duce o munca de cercetare care incurajeaza creativitatea si inovatia, intr-o atmosfera de colegialitate, cu libertatea reala a unei activitati stiintifice, in speranta ca astfel se ofera cele mai bune conditii pentru a face reale progrese pentru umanitate.
www.news-medical.net
< Anterior | Urmator > |
---|