MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Chimia agresivitatii la Drosophila si la om

Chimia agresivitatii la Drosophila si la om

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Serotonina este un semnalizator important cerebral, si s-a crezut pentru multa vreme ca este implicata in comportamentul agresiv, atat la oameni cat si la o serie de animale. O alta molecula neurotransmitator, neuropeptidul Y (cunoscuta ca neuropeptidul F la nevertebrate), este de asemenea cunoscuta pentru efectul sau in ariile comportamentale cerebrale la mai multe specii, incluzand marcarea teritoriului la soareci.

Un nou studiu condus de dr. Herman Dierick si dr. Ralph Greenspan la Institutul pentru Neurostiinta din San Diego arata ca aceste doua substante regleaza de asemenea comportamentul agresiv la muste, Drosophila melanogaster.

Intr-o serie de studii care au folosit tratamente medicamentoase si ingineria genetica, am produs muste care produc nivele crescute si scazute de serotonina, sau ale caror neuroni ce folosesc serotonina sau neuropeptidul F sunt inactive sau reduse la tacere. Cercetarile noastre au aratat ca, cu cat cantitatea de serotonina produsa este mai mare, cu atat insectele vor avea un comportament mai agresiv fata de celelalte muste.

De partea cealalta, prezenta neuropeptidului F are un efect modulator opus asupra comportamentului mustelor, reducand agresivitatea. Serotonina si neuropeptidul F sunt parti ale unor circuite cerebrale separate, circuite care difera pana la un anumit punct chiar si intre sexe. Masculii sunt mult mai agresivi decat femelele.

Ambii modulatori influenteaza comportamentul agresiv la animale, si descoperirea legata de efectele lor la muste sugereaza ca radacinile moleculare si neurale ale acestui comportament social complex se gasesc in antichitatea evolutiei pe scara filogenetica.

Dr. Dierick si dr. Greenspan lucreaza pentru Institutul de Neurostiinta, o organizatie stiintifica de cercetare, independenta, nonprofit, finantata particular, dedicata studierii mecanismelor creierului la nivel fundamental. Sub conducerea laureatului premiului Nobel, dr. Gerald M. Edelman, Institutul duce o munca de cercetare care incurajeaza creativitatea si inovatia, intr-o atmosfera de colegialitate, cu libertatea reala a unei activitati stiintifice, in speranta ca astfel se ofera cele mai bune conditii pentru a face reale progrese pentru umanitate.

www.news-medical.net


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Alex!...nu raspunde...diagnostic: AUTISM?!

Lipsa unui raspuns la strigarea numelui , la un copil de 12 luni, poate duce la suspectarea unei boli neuronale , dar nu reprezinta o certitudine in diagnosticul cu autism. ( Aparna S. Nadig, Ph.D , Universitatea din California).

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro