Conform unui studiu realizat in Turcia, la o universitate din Ankara, de catre Dr. Bolay, se pare ca pacientii ce sufera de migrena in mod curent aud mai mult decat oamenii fara aceasta afectiune. Rezultatele studiului au aparut in numarul din aprilie al Cephalgia.
Experimentele realizate prin variate emisii otoacustice care permit monitorizarea schimbarilor din fiecare minut in statusul cohlear arata disfunctii cohleare si ale eferentelor cohleare la pacientii care sufera de migrena.Dr. Hayrunnisa Bolay sustine ca impreuna cu echipa sa a descoperit la pacientii care sufera de migrena un mecanism care conduce la probleme de diferentiere a tonurilor si sunetelor, mai ales in mediile cu foarte mult zgomot.
Noua descoperire ar putea fi considerata o explicatie a faptului ca cei ce sufera de migrena au o sensibilitate crescuta si li se creaza usor un discomfort la stimuli auditivi normali pentru alte persoane.
Dr. Bolay impreuna cu colaboratorii sai din Ankara au realizat experimentele testand ambele urechi la 53 de pacienti cu migrena si alte 41 de persoane, reprezentand grupul de control. La ambele grupuri s-a constatat ca emsia otoacustica cu frecvente intre intre 1 si 4 kHz a produs distorsionare normala in functionarea urechii interne.
Printre alte lucruri constatate in urma testelor realizate cercetatorii si-au dat seama ca la cei din grupul de control amplitudinile intermediare transmise aratau o scadere a raspunsului contralateral fata de stimului emis.
Datele obtinute aduc noutati in ceea ce priveste mecanismul de producere al unor anumite anomalii in activitatea sistemului nervos, larg distribuite din cortexul cerebral pana la nivelul jonctiunii neuromusculare.
Cercetatorii sustin ca disfunctii ale mecanismului central de control al activitatii cohleare demonstreaza legatura dintre reactia pe care o are creierul in timpul unei migrene la stimulii senzoriali externi.
Pana la aplicabilitatea acestor descoperiri noi in tratamentul disfunctiilor cohleare mai este necesara realizarea a numeroase experimente.
www.raingem.com
www.medscape.com
< Anterior | Urmator > |
---|