MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Mamografia...mai ganditi-va o data!

Mamografia...mai ganditi-va o data!

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Expertii din Statele Unite ale Americii si-au exprimat o oarecare ingrijorare asupra numarului excesiv de mamografii, care au fost efectuate in ultima vreme femeilor de pe teritoriul de vest a Atlanticului.

Mamografiile reprezinta o faza importanta in screeningul cancerului de san, iar teoria prezenta firma ca femeile care au trecut de varsta de 40 de ani ar trebui verificate regulat de acesta afectiune.

Statisticile actuale atesta ca din anul 2000 si pana in prezent, rata celor care au fost supuse mamografiilor a scazut, de la 70 de procente, la 66 de procente. Procentul din anul 1987 insa, denota o cifra de 39 %.

Avertismentul care vine din partea expertilor, in anul 2007, anunta o scadere a temerilor legate de boala “ucigasa”. Studiul vine din partea Institutului National al Cancerului ( www.cancer.gov ).

Dr. Nancy Breen sustine ca studiul a uimit-o din motive multiple, amintind aici ca nu exista nicun motiv pentru care , investigatiile in acest domeniu si controlul regulat al femeilor de peste 40 de ani ce sunt suspectate de aceasta afectiune, nu ar trebui lasate “mai moale”.

Pe cealalta parte, conducatorii clinicilor particulare si nu numai, explica fenomenul ca fiind unul normal, avad in vedere discomfortul pe care unele paciente il acuza in urma mamografiei sau a lipsei fondurilor pentru aparatele care se ocupa de aceste investigatii. Cu toate acestea, nimeni nu neaga ca mamografiile au dus in nenumarate randuri la detectarea unor tumori de san, “prinse” in stadii primordiale si tratate ca atare, mult mai repede si usor.

Ceea ce trebuie retinut este faptul ca la ora actuala, interesul in mamografii se pare ca se diminua din motive necunoscute, lucru ce oarecum nu este scuzat, deoarece, din cate stim , la ora actuala nu exista alta metoda mai rapida si mai concludenta decat cea de fata, in depistarea tumorilor de san.

Scuzele exista si vor exista in privinta acestui lucru, dar depinde de noi daca vrem sa “ne culcam pe o ureche” si sa periclitam vieti de “suflete ce respira”, in acest sens, sau NU!

Medicalstudent te invita sa comentezi acest fapt si sa iti expui parerea. DE ce? Simplu! Pentru ca la noi, parerea TA conteaza si nu altceva!


www.news-medical.net

 


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Regenerarea celulara aduce speranta pentru diabetici

Insulina este un hormon, secretat de insulele Langerhans, ce participă la metabolismul glucidelor. Lipsa celulelor ce secreta acest hormon reprezinta una din cauzele diabetului. Conform unor noi studii, anumite celule din pancreasul adult pot in perioade de stres extrem sa produca noi celule secretoare de insulina.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro