MedicalStudent.ro

Tuesday
Apr 08th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Nivele scazute de glucoza ofera indicii asupra mortii infantile

Nivele scazute de glucoza ofera indicii asupra mortii infantile

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii din Scotia au descoperit ceea ce ei cred ca ar fi o legatura intre moartea infantila si un nivel scazut de glucoza in sange. In fiecare an , in UK, mai mult de 300 de bebelusi mor din cauza unei afectiuni care poarta numele de moarte infantile subita sau SIDS ( sudden infant death syndrome).

Nu exista niciun motiv concret care ar cauza acesta moarte, iar intelegerea faptului ca unii copii sufera de acest sindrom si altii cresc si se dezvolta normal este un puzzle care e greu de descifrat.

Dar acum, o echipa condusa de profesorii de la Universitatea din Dundee, se presupune a fi gasit o piesa foarte importanta in acest puzzle.

Echipa a identificat defecte in metabolismul glucidic, mai ales la nou nascuti si sugari, lucru care ar determina acesti copii sa fie predispusi la moarte subita la nastere.

Bebelusii care se nasc cu o greutate corporala mica, sunt vulnerabili la niveluri scazute de glucoza, cat si la moarte prematura la nastere.

Studiile din trecut aratau ca unii nou-nascuti care au murit nu dupa mult timp de la nastere, prezentau defecte in ceea ce priveste producerea hepatica de glucoza , lucru care ar putea duce la niveluri scazute de glucoza in timpul stresului si a raspunsului la alimentatia hiperproteica.

Se pare deci ca la unii copii, gene cheie din dezvoltarea hepatica sunt responsabile pentru boala de care vorbim aici, mecanismul fiind unul simplu si anume unul de inactivare sau activare tarzie a genei cu pricina.

Cercetatorii insa, afirma ca aceste descoperiri nu elucideaza misterul si ca multe alte afectiuni si dereglari genice pot participa la acest dezechilibru.

Profesorul Hume, spune ca acest studiu s-a concentrat mai mult pe sistemul GLUCOZO-6-FOSFATAZA, system pe care cu totii il avem , dar din nefericire, la unii copii acesta nu functioneaza correct. Daca acest sistem nu isi incepe activitatea normala la putin timp dupa nastere, poate provoca moarte subita.

www.news-medical.net


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Efectele preconditionarii ischemice asupra fenomenelor electrice si mecanice ale muschiului papilar de sobolan

Introducere

Boala coronariană este cauza principală de deces la nivel mondial astfel fiind nevoie urgentă de metode efective de prevenţie şi de tratamente care să limiteze extinderea infarctului miocardic în timpul unui sindrom coronarian acut. Necroza miocardului reprezintă un eveniment catastrofic întrucât nu poate fi înlocuită de diviziunea miocitelor restante, viabile. Prezervarea viabilităţii miocardului ischemic a devenit astăzi o ţintă terapeutică majoră. În trecerea de la hipotermie, cardioplegie la cald sau rece, cercetătorii vorbesc actualmente despre Precondiționarea Miocardică Ischemică.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro