MedicalStudent.ro

Monday
Apr 07th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Genetica Cu un pas mai aproape de a intelege cauza genetica a autismului

Cu un pas mai aproape de a intelege cauza genetica a autismului

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Ultimul numar al revistei “American Journal of Human Genetics (AJHG) descrie ceea ce ar putea reprezenta un punct de rascruce in puzzle-ul bolii autism - identificarea unei gene legate de dezvoltarea acestuia de catre 3 grupuri diferite de oameni de stiinta.

Autismul este o boala ale carei cauze raman inexplicabile. Multa vreme s-a sugerat ca factorii de mediu, corelati cu cei genetici , joaca un rol in cauzarea acestei boli.

In prezent oamenii de stiinta sunt cu un pas mai aproape de a intelege cauza genetica a autismului. In martie 2006, dr. Stephan a condus o echipa de cercetatori ce a identificat o gena numita CNTNAP2. Modificata, aceasta gena a indicat o predispozitie la autism in cazul unei populatii specifice , copiii Amish.

Unul dintre cele mai importante principii in stiinta este abilitatea de a replica rezultatele. Acum, 3 grupuri de oameni de stiinta de la Universitatea Yale, Universitatea din California si Universitatea John Hopkins, au replicat descoperirea initiala in cadrul populatiei generale, implicand indubitabil aceasta gena in nou-definitul autism de tipul 1. Toate cele 3 studii, plus comentariul Dr. Stephan sunt publicate in numarul de ianuarie al AJHG.

Dr. Erik Puffenberger afirma : “ Descoperirile anterioare in asocierea dintre pierderea functiei CNTNAP2 si comportamentul autist au fost validate la populatia generala. Acesta reprezinta un pas foarte important in cercetarea autismului. Munca noastra initiala a folosit doar 4 copii Amish afectati. Studiul atent al acestor patru pacienti a relevat asocierea dintre CNTNAP2 si manifestarile autiste.”

Spectrul tulburarilor autiste ( autism spectrum disorder –ASD) este un termen folosit uzual pentru un set de dizabilitati comportamentale la nou-nascuti si copii mici. ASD afecteaza gandirea intuitiva a unui copil, limbajul si dezvoltarea sociala in grade diferite. Cei mai multi indivizi diagnosticati cu ASD necesita supraveghere si ingrijire pe tot parcursul vietii. ASD reprezinta dizabilitatea de dezvoltare cu cea mai mare pondere in U.S. Acum doua decenii unul din 10000 de copii era diagnosticat cu ASD, in prezent afectand unul din 150.

“ Genetica este un domeniu plin de exemple in care cercetatorii nu au reusit sa reproduca rezultatele unui studiu. In aces caz avem o confirmare din mai multe grupuri . Acum ca rezultatele cu privire la gena CNTNAP2 au fost replicate, se sustine puternic faptul ca afectarea acestei gene este recunoscuta ca fiind o cauza a autismului “, afirma dr. Stephan.

Urmatorul pas il reprezinta dezvoltarea unui test de diagnostic pentru mutatia CNTNAP2. Daca oamenii de stiinta ar avea la indemana instrumentele necesare destul de devreme, copiii cu autism ar putea avea o sansa mai buna de a se dezvolta normal.


www.pubmedcentral.nih.gov
www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Fericirea e influentata de gene
Oamenii de stiinta din Scotia si Australia , studiind mai mult de 900 perechi de gemeni, au descoperit ca genele joaca un rol important in a determina cat de fericiti suntem. Studiul este publicat in numarul de martie al revistei “Psychological Science” si a fost condus de Alexander Weiss.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro