MedicalStudent.ro

Saturday
May 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Fitoterapie Pielea alergica ar putea fi tratata cu o substanta ce se gaseste in Cannabis

Pielea alergica ar putea fi tratata cu o substanta ce se gaseste in Cannabis

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Prin administrarea unei substante ce se gaseste in Cannabis, s-ar putea ajuta sistemul protector natural al corpului sa usureze boala pielii alergice ( dermatita alergica), conform unui studiu efectuat de un grup international de cercetatori.

Dermatita alergica este cauzata de reactia la un compus ce intra in contact direct cu pielea. Multe substante diferite (alergeni) pot determina aparitia dermatitei . De obicei aceste substante nu cauzeaza probleme pentru cei mai multi oameni, dar daca pielea este sensibila sau alergica la aceste substante, orice expunere va produce o mancarime, ce se poate dovedi foarte severa. Dermatita alergica afecteaza aproximativ 5% din barbati si 11% din femeile din tarile industrializate.

Un articol ce descrie munca echipei internationale, conduse de dr. Andreas Zimmer de la Universitatea din Bonn, a fost publicat recent in revista Science. Articolul trateaza alinarea pielii alergice prin ceea ce se numeste sistemul endocannabinoid.

In studii anterioare, cercetatorii au izolat doi compusi naturali cannabinoizi ( asemanatori Cannabinusului)- unul din creier , numit anandamid ( de la cuvantul ananda ce semnifica bucurie suprema in sanscrita) si altul din intestine, numit 2-AG. Aceste doua cannabinoide , impreuna cu receptorii lor si diferite enzime implicate in sinteza si degradarea cannabinoidelor, cuprind sistemul endocannabinoid. Aceste materiale au efecte similare celor din compusii activi din hasish si marijuana, produse din planta de Cannabis.

Mai multe studii arata ca sistemul endocannabinoid este implicat in multe procese fiziologice, incluzand reactia protectiva a organismului la o lista lunga de boli neurologice , ca scleroza multipla, Alzheimer si Parkinson.

In articolul publicat in revista “Science”, cercetatorii detaliaza cum sistemul endocannabinoid serveste ca un reglator major al contactului hipersensitiv cutanos ( CHS) intr-un soarece-model. S-a aratat, de exemplu, ca soarecii fara receptorii cannabinoizi prezinta inflamare a pielii in prezenta unui alergen.

Deoarece datele indica faptul ca activarea sistemului endocannabinoid functioneaza pentru a opri raspunsul contactului hipersensitiv cutanos, cercetatorii au administrat animaleleor experimentale cannabinoizi ca tetrahydrocannabinol( THC), un constituent derivat din planta de Cannabis.

Rezultatele au demonstrat ca THC scade semnificativ reactia alergica in comparatie cu soarecii netratati.

Pentru a intelege mai bine mecanismul molecular ce ar putea contribui la cresterea CHS , la soarecii deficitari in receptori cannabinoizi, oamenii de stiinta au efectuat o serie de experimente care arata ca celulele din pielea soarecilor produc o chimicala specifica ce este implicata in reactia bolii. Activarea sistemului endocannabinoid in piele , pe expunerea la un contact alergenic, scade raspunsul alergic.

Rezultatele arata clar un rol protectiv al sistemului endocannabinoid in contact cu alergia pielii si sugereaza ca dezvoltarea compusilor cannabinoizi bazati pe elementele produse din planta de Cannabis ar putea imbunatati tratamentul terapeutic pentru oameni.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro