MedicalStudent.ro

Wednesday
May 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Fitoterapie Hidrogenul sulfurat din usturoi protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Hidrogenul sulfurat din usturoi protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Evaluare articol: / 7
Cel mai slabCel mai bun 
Un nou studiu de la Universitatea din Alabama, Birmingham (UAB) demonstreaza ca acest efect protector este strans legat de cantitatea de hidrogen sulfurat (H2S) produsa de compusii din usturoi ce interactioneaza cu eritrocitele(celulele rosii din sange).

Consumul de usturoi este una din cele mai bune modalitati de a scadea presiunea arteriala si de ne a proteja impotriva bolilor cardiovasculare. Rezultatele au fost publicate in revista “ Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS).

Cercetatorii au aflat ca aceasta interactie determina eritrocitele sa elibereze H2S, ducand apoi la relaxarea vaselor de sange. Usturoiul proaspat a fost folosit intr-o concentratie egala consumului a doi catei de usturoi, hidrogenul sulfurat rezultat producand o relaxare a vaselor pana la 72% mai mare in arterele soarecilor analizati.

Aceasta relaxare este primul pas in scaderea presiunii si castigarea proprietatilor protectoare pentru inima ale usturoiului, conform lui David Kraus, profesor asociat la UAB si autorul acestui studiu. Echipa a examinat moleculele din usturoi numite polisulfide si abilitatea lor de a elibera acid sulfhidric in celule.

“ Cand compusii din usturoi sunt metabolizati la H2S in sistemul vascular, hidrogenul sulfurat tinteste canalele membranare si determina relaxarea muschilor. Asa ca o dieta bogata in usturoi are multe efecte bune, si H2S ar putea fi mediatorul comun”.

Aceste descoperiri se adauga unui alt studiu, condus de John Elrod si David Lefer, de la Colegiul de Medicina “Albert Einstein”, studiu de asemenea publicat in PNAS, ce arata ca H2S protejeaza inima de afectarea tesuturilor si a celulelor.

Noul studiu este primul care arata ca polisulfidele, derivatii din usturoi,sprijina productia de hidrogen sulfurat.
Hidrogenul sulfurat este un gaz toxic, inflamabil, responsabil de mirosul de oua putrede. Este produs de asemenea in mod natural de catre corp in cantitati mici. Modul exact in care H2S ofera sistemului cardiovascular atat de multa protectie nu este clar, dar poate implica daunarea oxidativa limitata a celulelor, explica Kraus. “ Rolul compusilor din usturoi in prevenirea agregatelor alimentare, care pot tinti un infarct , in limitarea cresterii celulelor canceroase si progresia diferitelor boli este foarte important”.

Rezultatele arata ca hidrogenul sulfurat ar putea fi un mediator pentru aceste efecte protective. Sunt planificate viitoare studii pentru a intelege mai bine cata producere de H2S este necesara din usturoi sau suplimente pentru a optimiza aceste beneficii.


www.pnas.org
www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro