Venind de la practicul de fiziopatologie, meditand profund la traseul ECG extras ca subiect, gasesc in sistemul de blog al retelei MedicalStudent.ro un link postat de Diana Dendrinos. Mi-ar fi placut sa vad filmul respectiv in perioada maxima de stres dinaintea examenului, dar e mai bine mai tarziu decat niciodata.
Studentii medicinisti de la University of Alberta au gasit o varianta haioasa de relaxare atunci cand ai probleme cu descifrarea ECG-ului.
Am invatat ECG la biofizica in anul I, la fiziologie in anul II, la semiologie medicala si inca o data la fiziopatologie in anul III. Pana acum nu am vazut prea multe trasee, mai mult la stagii din fisele pacientilor. Stiind teoria foarte bine nu e de ajuns pentru a pune un diagnostic corect, trebuie sa vezi si foarte multe inregistrari. Vedem a 5-a oara la cardiologie, stiti voi, 5-ul cu noroc. :)
La stagiul de semiologie am vazut doctori care citesc traseele dintr-o privire, ca si cum s-ar uita pe o poza, sau cum ar citi un titlu de ziar, fara sa omita vreo modificare patologica sau sa puna vre-un diagnostic gresit.
Noi facem foarte multa teorie, dar daca nu iti da cineva 30 de trasee la fiecare lucrare practica sa-ti bati capul, degeaba te pune la examen sa descifrezi si sa ii zici in 5 minute.
Totusi am reusit sa-mi dau seama de un BRS cu HVs (as fi vrut sa stiu care modificare a aparut prima), ischemie subendocardica si axa electrica total necaracteristica( "dusa-n pruni").
Sper sa ajungem candva sa "cantam" si noi ECG-uri.
Si cum ziceam: "AV Type 1 Mobitz...." :))))
< Anterior | Urmator > |
---|