MedicalStudent.ro

Saturday
Nov 23rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Ne lasam ghidati de HIV?

Ne lasam ghidati de HIV?

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Cercetatorii de la Institutul pentru SIDA al UCLA au descoperit ca inversarea unei portiuni cheie a structurii unui peptid ce are are rol in apararea impotriva virusurilor si bacteriilor la maimute incurajeaza de fapt infectia cu HIV.

Descoperirile, publicate in Cercetarea SIDA si a altor retrovirusuri umane, ar putea pune bazele folosirii acestor peptide in terapia genica, folosind vectori bazati pe HIV ca metoda de livrare.

"Desi pare o intuitie inversa sa apreciem valoarea sau chiar sa studiem peptidul care creste capacitatea HIV-1 de a intra in celulel umane, vectorii retrovirali sunt explorati la ora actuala ca vehicule pentru terapia genica." spune autorul studiului. "In acest domeniu cel putin, agentii care favorizeaza retrovirusurile ar putea sa contribuie la dezvoltarea unui noi domeniu in medicina."

"Atatia oameni au incercat sa introduca gene intr-o celula." spune co-autorul studiului, Shen Pang, profesor asociat la Facultatea de Stomatologie UCLA si membru al Institutului pentru SIDA. "Daca am sti o metoda de introducere a genelor, am avea o unealta foarte folositoare."

Retrociclina-1 (RC-100) este un peptid circular, despre care s-a demonstrat in studiile anterioare ca inhiba infectia CD4 cu virusul HIV. RC-111 este de asemenea un peptid ciclic si contine aceeasi secventa de aminoacizi ca si RC-1. Totusi, in RC-111 aminoacizii sunt asezati in ordine inversa.

Cercetatorii au vrut initial sa verifice studiile anterioare ale dr. Robert I. Lehrer, profesor de medicina de boli infectioase la Facultatea de Medicina David Geffen la UCLA si co-autor al prezentului studiu. Spre surprinderea lor, cercetatorii au descoperit ca retrociclina-1 inhiba infectarea CD4 cu HIV-1 in 95% din cazuri, iar varianta RC-111 favoriza infectia de 5 ori mai mult.

Exista trei varietati structurale de peptide, cunoscute si ca defensine - alfa, beta si teta - spune Lehrer. Oamenii au numai variantele alfa si beta; maimutele le au pe toate trei.

"Acesta este un peptid a carui structura normala permite protectia impotriva virusurilor, dar daca se face acelasi peptid si aminoacizii sunt plasati in ordine inversa, acesta permite intrarea virusului." spune Lehrer. "Am vrea sa stim de ce se intampla acest lucru, dar pentru moment nu avem o explicatie pentru acest rezultat paradoxal."

Totusi, descoperirile par sa ofere piste noi pentru terapia genica.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Vesti bune aduse de virusul herpetic

Familia de herpes virusuri ar putea veni in ajutorul omenirii- ar putea proteja impotriva epidemiilor bubonice si a altor epidemii bacteriologice…cel putin la soareci, unde si-a dovedit efectul.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro