Tarus Media a organizat prima ediție a Galei Premiilor Medica Academica, care a avut loc pe data de 3 decembrie 2010, la hotelul Hilton din București. Gala a premiat realizările comunității medicale ale acestui an, unul foarte încercat, la nivel mondial. Acest eveniment a fost organizat sub auspiciile Academiei Oamenilor de Știință din România.
Gala a fost deschisă de Valentin Țăruș, președintele Tarus Media și de Maria Vasilescu, director general Tarus Media, care a evidențiat provocarea asumată de a lansa pe piață o asemenea revistă într-un context de piață dificil. Delia Budurcă, redactor șef Medica Academica, a relevat însemnătatea acestor premii și misiunea declarată a revistei Medica Academica, înființată acum un an, de a evidenția excelența în activitatea medicală.
Prof. dr. Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Fundeni, membru în comitetul științific al Galei Premiilor Medica Academica, care a decernat două dintre premii, a subliniat importanța acestui demers: „Astfel de evenimente sunt foarte importante, iar în ceea ce priveşte educaţia medicală metoda cea mai bună este integrarea în sistemele europene de educaţie pentru a ajunge la nivele de exigenţă cât mai înalte şi pentru a avea o pregătire cât mai bună”. Prof. Irinel Popescu a evocat personalitatea prof. dr. Dan Setlacec, creator de şcoală, care a pregătit generaţii de chirurgi. Pentru a omagia personalitatea marelui chirurg, fundaţia care îi poartă numele va premia constant excelenţa în chirurgie.
Prof. dr. Gheorghe - Andrei Dan, șeful Clinicii Medicale Colentina, care a acordat Premiul Fundației “Nicolae Cajal”, a subliniat importanța cercetării și problemele cu care se confruntă atât la nivel mondial, cât și mai ales în România. “Cercetătorul este un animal pe cale de dispariție”, a punctat prof. Dan, subliniind importanța îmbinării dintre cercetarea clinică și cea fundamentală, neglijată la noi.
Au fost decernate nouă premii.
Premiul 'Dan Setlacec', acordat de AOSR şi Medica Academica pentru cea mai bună realizare în chirurgie, a revenit dr. Bogdan Dorobanţu de la Clinica de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic a Institutului Fundeni.
Premiul acordat de Fundaţia 'Nicolae Cajal' pentru cea mai bună realizare în domeniul cercetării fundamentale în medicină a fost înmânat dr. Mihaela Chivu de la Institutului de Virusologie 'Ştefan Nicolau'.
Premiul pentru educaţie medicală a revenit conf.dr. Şerban Bubenek, şeful Clinicii de Terapie Intensivă de la Institutul de Cardiologie 'C.C. Iliescu'. Acest premiu a fost acordat pentru examenul de terapie intensivă pentru diplomă europeană.
Premiul pentru o comunitate sănătoasă a revenit prof.dr. Sorin Oprescu, primar general al Capitalei, pentru implicarea în trecerea spitalelor în administrarea comunităţii locale.
Premiul pentru business medical i-a fost înmânat dr. Wargha Enayati, Centrul Medical Unirea, pentru cea mai spectaculoasă tranzacție din acest an pe piața serviciilor medicale private, preluarea spitalului Euroclinic.
Premiul pentru contribuţie în revistă a fost atribuit dr. Mircea Olteanu, pentru implicarea în reforma din sistemul sanitar și constanta preocupare de a oferi autorităților soluții concrete pentru îmbunătățirea situației actuale.
Premiul acordat de Fundaţia Gerota şi MedicalStudent.ro pentru implicarea activă în proiecte educaţionale studenţeşti în domeniul medical i-a fost înmânat Cristinei Mateescu, studentă în anul VI la Universitatea Ovidiu - Constanţa, Facultatea de Medicină Generală.
Premiul pentru excelență în publicistica medicală a fost acordat prof. Dr. Vladimir Hotineanu, ministrul sănătății din Republica Moldova, redactor șef al Revistei Ars Medica Republica Moldova.
Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat dr. Ioachim Oană, cel care a fost timp de peste 20 de ani medicul Lotului național de gimnastică a României. Un mesaj în sprijinul oferiririi acestui premiu a fost trimis și de gimnasta Andreea Răducan.
Laureaţii au primit şi câte un tablou, realizări ale studenţilor în arte plastice de la Iaşi.
Cu prilejul primei ediţii a galei premiilor de excelenţă a fost marcat şi un an de la apariţia revistei Medica Academica din cadrul trustului Tarus Media, care mai publică și ediția în limba română a binecunoscutului British Medical Journal.
Comitetul științific al Galei a fost compus din: prof. dr. Victor VOICU (președinte), prof. dr. Vasile CÂNDEA, prof. dr. Irinel POPESCU, prof. dr. Gheorghe -Andrei DAN, prof. dr. Mihai LUCAN, prof. dr. Petru BORDEI, prof. dr. Vlad TICA, prof. dr. Eugen TÂRCOVEANU și prof. dr. Dan SABĂU.
Pentru mai multe detalii contactați pe Georgiana Tacutu, PR Officer Tarus Media,
georgiana.tacutu@tarus.eu . Tel 0744 644 394.
< Anterior | Urmator > |
---|