MedicalStudent.ro

Thursday
Apr 03rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Sanatate publica Ucide telefonul mobil mai mult decat fumatul?

Ucide telefonul mobil mai mult decat fumatul?

Evaluare articol: / 5
Cel mai slabCel mai bun 
Un nou studiu releva faptul ca telefoanele mobile ar putea fi cauza, intr-un tarziu, de decesele omanilor, intr-o masura mai mare decat fumatul. Dr. Vinni Kurana, Australia a primit 14 premii pentru lucrarile in care a tratat diverse teme privind cancerul, publicand de asemenea cateva din rezultatele studiilor sale referitoare la rolul telefoanelor mobile in dezvoltarea neoplaziilor.

Kurana a mai sugerat faptul ca autoritatile, alaturi de companiile de telefonie mobila, ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta pentru a preveni cat de rapid expunerea oamenilor la radiatii.

Kurana, care timp de 15 luni a efectuat niste cercetari amanuntite privind legatura dintre telefoanele mobile si tumorile maligne cerebrale, sustine ca folosirea telefonului mobil pentru mai mult de un deceniu poate, cel putin, dubla riscul aparitiei cancerului in sistemul nervos central. El sustine ca ar fi necesara efectuarea unui studiu cat mai laborios care sa includa un numar de persoane care au folosit in mod regulat telefonul mobil in ultimii zece ani.

Multi oameni sunt de parere ca telefoanele mobile nu au fost prezente in viata noastra suficient incat sa putem trage astfel de concluzii privind siguranta individului. Intrucat dezvoltarea majoritatii tumorilor dureaza in jur de zece ani, a fost greu de stabilit care dintre aspecte ar fi mai aproape de adevar. Cu toate aceasta, suntem foarte aproape de perioada in care cercetarile vor putea elucida aceste nelamuriri.

Totusi, ca un rezultat al unor studii anterioare, autoritatile din jurul lumii au inceput sa transmita oamenilor recomandarea folosirii telefonului mobil pentru strictul necesar.

Guvernul Frantei le-a sugerat cetatenilor sa scoata din folosinta aceste telefoane, iar guvernul Germaniei le-a sugerat cetatenilor sai sa utilizeze telefonia mobila cat mai putin posibil. Chiar si Agentia Europeana de Mediu a facut numeroase avertismente, recomandand utilizarea cat mai redusa a celularelor.

Desi Kurana accepta ideea ca telefonul mobil ar putea salva o viata in unele situatii, el sustine ca exista o baza semnificativa de dovezi care atesta legaturile intre utilizarea telefonului mobil si dezvoltarea unor tumori pe creier. Pe masura ce ne apropiem de urmatorul deceniu, Kurana spune ca aceaste concluzii se vor materializa.

El e de parere ca numarul cazurilor de tumori cerebrale va creste in mod semnificativ in urmatorul deceniu, iar atunci nu se vor mai putea face prea multe pentru persoanele care vor fi dobandit aceasta boala

Kurana spune ca telefonul mobil devine pentru sanatatea publica un pericol mai mare decat fumatul sau: “Numarul persoanelor care utilizeaza telefonul mobil este de aproximativ trei ori mai ridicat decat cel al fumatorilor”, sustine Kurana.

Conform Asociatiei Operatorilor de Telefonie Mobila, studiul lui Kurana nu prezinta o analiza echilibrata.


www.sciam.com


Publicat de :
Razvan Popa
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Slabit! Formula Noua!
Milioane de oameni din lumea intreaga sufera de obezitate, dar nu exista inca o solutie magica , revelatoare . Cu toate acestea , un cercetator tanar de la Universitea din Hebrew, Jerusalim, simte ca a descoperit o solutie, cu care va revolutiona lumea medicala, prin “magia slabirii fara senzatie de foame”.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro