In anii '30 s-a aratat ca animalele de laborator hranite cu putine calorii, traiesc mai mult timp si au un risc mai scazut de cancer, diabet sau afectiuni cardiovasculare, dar pana acum, existau mult prea putine semen care indicau ca o dieta cu putine calorii ar fi “lungit” viata fiintelor umane.
Cercetatorii de la institutul Salk, institut de studii biologice, California, au identificat o gena (la viermii cilindrici), care afecteaza implicit durata de viata , in cadrul acestor vietati.
Echipa de cercetare, condusa de Andrew Dillin spune ca exista o gena , numita pha-4 care joaca un rol primordial in dezvoltarea intestinului la viermii in stare de embrion, dar la adulti este asociata cu strictete calorica prelungita.
Tot acest doctor sustine ca nu se stie care este probabilitatea ca acelasi mecanism sa fie interpretat si de organismul uman, tinand cont ca in genomul nostru exista trei astfel de gene, asemanatoare cu pha-4.
Aceste trei gene ar fi linkate cu glucagonul, un hormon de natura pancreatica, ce creste concentratia glucozei in sange si mentine echilibrul energetic al organismului.
Cercetatorii sustin ca , o cunoastere amanuntita a genei pha-4 poate duce la descoperirea unor medicamente care sa simuleze efectul genei la oameni, astfel putandu-se exprima efectul de restrictie calorica si in organismul uman, cu urmari implicit benefice de longevitate.
Restrictia dietetica, este se pare, una din formele universale de a creste longevitatea, iar acest lucru a fost demonstrat in orice forma de viata, mergandu-se pana la caini si maimute.
www.news-medical.net
< Anterior | Urmator > |
---|