Studiile arata ca acest lucru poate produce anomalii de ritm fatale. Studiul este publicat de Academia Nationala de Stiinte. Cortexul cerebral poate juca un rol important in aceste evenimente, devenind implicat astfel intr-un cerc vicios. Totusi, se crede ca semnalele provin din arii mai primitive cerebrale.
In ultimile studii ale Colegiului din Londra si Scoala de Medicina Brighton si Sussex au fost analizati 10 pacienti cu cardiopatii. Modificarile electrice ale suprafetei craniului au fost masurate, in timp ce pacientii efectuau diverse actiuni, de stress mediu. Rezultatul a aratat ca activitatea la un "nivel mai inalt" a anumitor regiuni cerebrale, cum ar fi cortexul, reflecta oarecare precizie raspunsul inimii.
Masuratorile au sugerat de asemenea ca o bucla de feedback a fost stabilita, cu aceste centre care reactioneaza la informatia primita de la inima - inima trimite mai multe semnale pentru a isi creste activitatea.
In final, s-a destabilizat musculatura inimii, crescand astfel posibilitatea de aparitie a ritmurilor anormale si periculoase, care pot produce moarte subita la pacientii vulnerabili.
Cercetatorul dr. Marcus Gray spune: "Am descoperit o asociere intre performanta inimii si activitatea corticala, care sugereaza ca aceste regiuni cerebrale asculta indeaproape activitatea inimii, cu fiecare bataie."
"Stim ca stressul poate sa creasca riscul de moarte subita prin infarct si ca ariile cerebrale sunt responsabile de reglarea functiei cardiace, care poate fi dereglata de stress."
"Cercetarile noastre sugereaza rolul pe care cortexul il joaca in aceste evenimente, prin implicarea sa in cercul vicios."
Jeremy Pearson, de la Fundatia Britanica a Inimii, spune: "In viitor este posibil sa folosim aceste tehnici in studii, pentru a identifica pacientii a caror inimi pot avea reactii adverse la stress." (bbc.co.uk)
< Anterior |
---|