MedicalStudent.ro

Sunday
Jul 13th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Stress-ul si inima

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Centrii creierului responsabili de invatare, memorie si emotii joaca un rol important in solicitarea inimii in perioadele de stress.Cercetatorii britanici au aratat ca semnalele din aceste arii pot destabiliza muschiul cardiac a unei persoane care are o boala cardiaca.

Studiile arata ca acest lucru poate produce anomalii de ritm fatale. Studiul este publicat de Academia Nationala de Stiinte. Cortexul cerebral poate juca un rol important in aceste evenimente, devenind implicat astfel intr-un cerc vicios. Totusi, se crede ca semnalele provin din arii mai primitive cerebrale.

In ultimile studii ale Colegiului din Londra si Scoala de Medicina Brighton si Sussex au fost analizati 10 pacienti cu cardiopatii. Modificarile electrice ale suprafetei craniului au fost masurate, in timp ce pacientii efectuau diverse actiuni, de stress mediu. Rezultatul a aratat ca activitatea la un "nivel mai inalt" a anumitor regiuni cerebrale, cum ar fi cortexul, reflecta oarecare precizie raspunsul inimii.

Masuratorile au sugerat de asemenea ca o bucla de feedback a fost stabilita, cu aceste centre care reactioneaza la informatia primita de la inima - inima trimite mai multe semnale pentru a isi creste activitatea.

In final, s-a destabilizat musculatura inimii, crescand astfel posibilitatea de aparitie a ritmurilor anormale si periculoase, care pot produce moarte subita la pacientii vulnerabili.

Cercetatorul dr. Marcus Gray spune: "Am descoperit o asociere intre performanta inimii si activitatea corticala, care sugereaza ca aceste regiuni cerebrale asculta indeaproape activitatea inimii, cu fiecare bataie."

"Stim ca stressul poate sa creasca riscul de moarte subita prin infarct si ca ariile cerebrale sunt responsabile de reglarea functiei cardiace, care poate fi dereglata de stress."
"Cercetarile noastre sugereaza rolul pe care cortexul il joaca in aceste evenimente, prin implicarea sa in cercul vicios."

Jeremy Pearson, de la Fundatia Britanica a Inimii, spune: "In viitor este posibil sa folosim aceste tehnici in studii, pentru a identifica pacientii a caror inimi pot avea reactii adverse la stress." (bbc.co.uk)


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Maladia Alzheimer si vederea
Una din ariile vizuale primare care inregistreaza miscarea i-a surprins pe cercetatori: in loc sa formeze imaginea directa a obiectelor odata ce sunt percepute de retina, este prima arie vizuala care face o reprezentare a obiectului prin intermediul spatiului care inconjoara privitorul. Descoperirea ar putea fi importanta atat in tratamentul complicatiilor oculare ce apar in boli precum boala Alzheimer, cat si pentru intelegerea modalitatii in care creierul asambleaza o imagine stabila din miscarile continui de scanare pe care ochiul le face.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro