MedicalStudent.ro

Wednesday
Dec 04th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Noul vaccin anti-Alzheimer inlatura placile neuronale dar nu previne dementa

Noul vaccin anti-Alzheimer inlatura placile neuronale dar nu previne dementa

Evaluare articol: / 9
Cel mai slabCel mai bun 

Boala lui Alzheimer este cel mai comun tip de dementa. Aceasta este o boala degenerativa pentru care nu exista leac. Cauzele bolii nu sunt inca bine intelese. Cercetarile indica faptul ca boala este asociata cu depuneri proteice in tesutul cerebral (placi cerebrale), ce „ucid” neuronii.

 

Nu s-a gasit nici un tratament care sa opreasca sau faca reversibile efectele bolii. Nu se cunoaste daca tratamentele curente opresc progresul bolii sau daca doar inlatura aparent simptomele.

Conform unui nou studiu, imunizarea impotriva peptidei amiloid-β inlatura placile amiloide din creier, dar esueaza in a opri neurodegenerarea progresiva corelata cu boala Alzheimer.

Cercetatorii au demonstrat ca dupa imunizarea soriceilor cu Aβ42 (vaccinul AN1792) s-a obtinut o reducere a formarii placii si o imbunatatire a functiilor cerebrale. Din nefericire, testele pe oameni nu au dat rezultate bune.

Efectele de lunga durata ale vaccinului au fost testate in septembrie 2000 pe un lot de 80 de indivizi bolnavi, dintre care 16 au primit un placebo. In septembrie 2006, la finalizarea studiului, 8 pacienti din grupul cu placebo si 34 de pacienti din grupul celor vaccinati au murit, iar 9 dintre cei decedati si imunizati au fost autopsiati de cercetatori. 8 dintre acestia au avut un nivel Aβ mai scazut decat cei cu placebo (2% fata de 5.1%). Dintre acestia 8, 7 au fost diagnosticati cu dementa severa de stadiu final inainte de moarte.

In final, cercetatorii nu au fost capabili sa gaseasca destule dovezi care sa sugereze ca grupul celor imunizati a avut o rata a supravietuirii imbunatatita sau ca dementa severa a fost incetinita fata de grupul placebo.

Aceste descoperiri indica faptul ca neurodegenerescenta progresiva poate aparea in boala Alzheimer in ciuda inlaturarii placilor proteice.


www.medicalnewstoday.com
www.medstore.biz
www.medblogs.org


Publicat de :
Andrei Popescu
Puncte: 2573
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Terapia genica cu nanoparticule ADN utilizata in tratamentul bolii Parkinson

David Yurek de la Universitatea din Kentuky testeaza o abordare relativ noua in terapia genica din bolile neurodegenerative ce se bazeaza pe condensarea fragmentelor ADN si vehicularea lor catre creier unde sa inlocuiasca vechile gene nefunctionale in scopul prevenirii sau stoparii procesului de degenereare neuronala.

Scopul este de a induce translatia fragmentelor de ADNcondensate in nanoparticule si vehiculate la neuronii din substanta neagra. Fragmentele de ADN contin informatia necesara pentru producerea factorilor neurotropi ce impiedica degenerescenta neuronala.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro