MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Maladia Alzheimer legata de sistemul imunitar

Maladia Alzheimer legata de sistemul imunitar

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Celule “defecte” din sistemul imunitar care sunt incapabile sa-si faca datoria, ar putea avea un rol cheie in maladia Alzheimer. Macrofagele sunt celule componente ale sistemului nostru imunitar. Un studiu recent releva ca aceste celule, prelevate de la pacientii afectati de Alzheimer sunt incapabaile sa inlature “deseurile” cu rol in aceasta afectiune.

Cercetatorii din California au studiat recent 24 de oameni cu probleme legate de maladia Alzheimer , precum si 20 de oameni sanatosi. Rezultatele au fost publicate in Journal of Alzheimer's Disease. Maladia Alzheimer distruge treptat portiuni ale creierului responsabile de memorie, inteligenta, judecata, limba si comportament.

O principala cauza se crede a fi aparitia unei plachete la nivelul creierului. Este cea mai comuna forma de dementa, sau declin mintal la adulti.

Maladia Alzheimer este comuna printre batrani, dar nu face parte in mod normal din procesul imbatranirii. Alzheimer's Association spune ca 4.5 milioane de americani sufera de aceasta maladie. Acest numar este dublu fata de cel valabil in 1980, dar mult mai mic fata 11-16 milioane de cazuri, numar la care s-ar putea ajunge in 2050, datorita imbatranirii populatiei.

In noul studiu, cercetatorii au studiat sangele participantilor. Astfel ei au observat o diferenta la nivelul celulelor imunitare numite macrofage.

“Macrofagele sunt intretinatorii sistemului imunitar innascut, ingloband deseuri de la nivelul creierului si al intregului organism,” spune Milan Fiala, cercetator la medical school of the University of California Los Angeles (UCLA).

Macrofagele participantilor la studiu au fost supuse unui test: sa curete beta-amiloidele, un bloc component al plachetelor de la nivelul creierului legate de maladia Alzheimer. Macrofagele de la subiectii sanatosi au trecut testul, insa cele prelevate de la pacientii afectati de Alzheimer nu au reusit sa curete adecvat beta-amiloidele. Alte parti ale sistemului imunitar ar putea sa intre in joc pentru a realiza acest lucru cum trebuie, spun cercetatorii.

“Daca studii mai aprofundate arata ca aceste macrofage “defecte” sunt prezente in majoritatea pacientilor cu Alzheimer, atunci o abordare din punct de vedere hormonal, sau imun ar putea oferi solutii in tratarea maladiei,” spune Fiala.

El mai adauga ca aceasta defectiune la nivelul sistemului imunitar ar putea fi prezenta si in alte afectiuni, ce implica acumularea de deseuri sau plachete, cum ar fi afectiuni ale inimii si maladia Gaucher, o afectiune metabolica rara.

Fiala si colegii sai realizeaza teste in laborator cu un hormon natural numit factor de crestere identic insulinei - insulin-like growth factor. Deasemenea echipa intentioneaza sa studieze si alte substante naturale, cum ar fi curcumin, substanta chimica din tumeric. Curcumin a aratat potential impotriva maladiei Alzheimer sau a unor forme de cancer, in cadrul unor experimente pe soareci.

Bibliografie:

1. Fiala, M. Journal of Alzheimer's Disease, June 10, 2005. WebMD Medical Reference from Healthwise: "Alzheimer's Disease -- Topic Overview."

2. Alzheimer's Association, "About Alzheimer's -- Statistics About Alzheimer's Disease." News release,UCLA.

3. WebMD Medical News: "Curry Spice May Fight Alzheimer's Disease."

4. WebMD Medical News: "Curry Spice May Curb Breast Cancer's Spread."


Publicat de :
Cristian Munteanu
Puncte: 368
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Tulburarile de memorie depind de sexul persoanei
Cercetatorii din SUA au descoperit ca deteriorarea cognitiva usoara, caracterizata de tulburari ale memoriei si gandirii si care fac trecerea catre dementa, afecteaza mai mult barbatii in varsta decat femeile in varsta.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro