MedicalStudent.ro

Thursday
Nov 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Mai mult de 4% dintre adultii din SUA, sufera de o forma de boala bipolara!

Mai mult de 4% dintre adultii din SUA, sufera de o forma de boala bipolara!

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Aproximativ 4,4 procente din populatia Statelor Unite (adulti), sufera de o forma de boala bipolara cel putin o data in timpul vietii, conform unui articol publicat in numarul din mai al revistei Arhive de Psihiatrie Generala.

Indivizii cu “dezordine” bipolara, tind sa oscileze intre manie- o forma improprie de destindere, caracterizata prin comportament impulsiv si nivele crescute de agitatie si perioade de depresie. Acestia sunt expusi unui risc ridicat de suicid cat si alte probleme medicale cum ar fi bolile de inima. In prezent, expertii estimeaza ca aproximativ mai mult de un procent dintre adulti au trecut printr-un episod de dereglari bipolare, cel putin. Insa, noile studii arata ca exista mult mai multe criterii dupa care ar trebui analizate aceste boli , astfel incat nu se poate preciza cu siguranta numarul cert al celor care ar suferi de astfel de afectiuni, cu toate ca cercetatorii ar inclina spre un procent mult mai mare .

Kathleen R. Merikangas, Ph. D, in cadrul Institutului National al Integritatii Mintale din Bethesda, impreuna cu colegii sai au estimat cu aproximatie impactul bolilor bipolare asupra oamenilor din prezent, utilizand un esantion de 9.282 de indivizi, alesi aleatoriu. Cercetatorii au condus interviuri cuprinse intre data de 2001 februarie si 2003 aprilie, pentru a depista eventuale afectiuni de acest gen, folosind subiectii amintiti.

Participantii care au fost diagnosticati pozitiv au fost inpatiti in doua grupuri: unul care era diagnosticat cu “dereglare bipolara de tip I” , caracterizata prin cel putin un episod de manie si unul de depresie, si al doilea grup, “bipolar disorder II”, necesitand un episod de depresie si unul de hipomanie, o forma mai usoara de manie care nu necesita spitalizare; si un al treilea grup care include hipomania cu sau fara un episod de depresie usoara.

Rezultatele studiului au fost urmatoarele:
* 1% din participanti au suferit de boli bipolare de tip I, iar 1,1% de tip II; in ultimele 12 luni, o,6% au suferit afectiuni bipolare de tip I si o,8 % de tip II , iar 1,4% e tipul III, ultimul amintit mai sus.
* Pentru cei cu sindrom de tip I, primele simptome au inceput de la varsta de 18,2 ani, pentru II de la 20,3 ani iar pentru a treia categorie, de la varsta de 22,2 ani
* 95,8 pana la 97,7 % dintre cei cu distrofii bipolare I cat si 88,4 % din cei cu tip III, sufereau de o alta afectiune numita anxietate, frecventa in indivizii testati.

Studiul nu face altceva decat sa demonstreze ca exista la ora actuala un mare risc de depresie, manie si anxietate printre indiviizii unei populatii. De ce oare?

Raspunsul nu poate fi decat unul incert, dar stim cu siguranta ca el se regaseste la nivel de alimentatie, comunicare si relatii interpersonale.

www.medicalnewstoday.com

 


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Rapamycinul ar putea preveni crizele epileptice

Epilepsia este una dintre cele mai raspandite afectiuni neurologice din intreaga lume. Aproximativ 3% din totalul populatiei dezvolta la un moment dat de-a lungul vietii aceasta suferinta. Desi in ultimii ani, descoperirile cu privire la diagnosticarea si tratamentul acestei boli au fost considerabile, mecanismul celular si molecular prin care aceasta afectiunea apare nu a putut fi complet deslusit.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro