MedicalStudent.ro

Friday
Apr 04th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Testosteronul ajuta in scleroza multipla

Testosteronul ajuta in scleroza multipla

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Un studiu de mare amploare care doar ce apuca sa se sfarseasca, demonstreaza cum hormonul feminin estriol, „combate” efectele sclerozei multiple, la femei. Un alt studiu complet in cadrul UCLA, promite acum efecte benefice similare si la barbati dar cu ajutaroul „hormonului minune”, testosteronul.

Dr. Rhonda Voskuhl, directorul programelor multiple de cercetare de la UCLA, impreuna cu colegii sai, au gasit interesantul fapt ca prin aplicarea gelului cu testosteron la barbatii cu sindroame reduse de scleroza multipla, a incetinit degenerescenta neuronala si a dus la cresterea masei musculare la acesti subiecti.

Scleroza multipla este o boala progresiva, ce angajeaza sistemul imun si sistemul nervos central. Afectiunea , ca si alte boli autoimune (boli in care organismul isi ataca propriile tesuturi), sunt mult mai des intalnite la femei decat la barbati, procentele ar fi de 3:1 sau chiar 4 femei la un barbat. Voskhul sustine ca hormonii sexuali, cat si cromozomii de aceeasi origine sunt responsabili de acesta sensibilitate a sexului opus. Si testosteronul a fost declarat ca fiind „protectorul” animalelor in scleroza multipla.

Voskhul si Dr. Nancy L.Sicotte, profesor asistent in neurologie, au condus un studiu de tratament a 10 barbati ce sufereau de afectiunea amintita, caracterizata de perioade „neurologice”, cum ar fi dificultati in miscare, urmate de perioade de remisie. La inceputul „experimentului”, indivizii au fost monitorizati 6 luni, timp in care nici un tratament le-a fost adminitrat. Apoi, barbatilor a acaror varsta era unde va in jurul a 46 de ani, le-a fost administrat cutanat 10 g de gel care continea 100 mg testosteron, la nivelul unui membru superior. (in fiecare zi, o data pe zi, timp de 12 luni).

Dupa numai 3 luni de tratament, semnele de degenerescenta neuronala au scazut cu 67 de procente , iar procesele cognitive s-au imbunatatit considerabil pana la incheierea tratamentului.

Nu au fost semnalata efecte adverse, iar masa musculara a crescut cu 1,7 kg in medie.

Celalat lucru bun care a fost observat in urma tratamentului a fost ca efectul benefic al testosteronului s-a aratat eficae, fara se declanseze io reactie inflamatorie. Acest lucru ar putea servi la tratarea prin cadrul hormonului a altor afectiuni nervoase non- inflamatorii cum sunt Parkinson sau boala Alzheimer’s.

www.news-medical.net


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Epilepsia Mahjong - un nou sindrom

Conform medicilor din Hong Kong, jocul chinezesc cu piese Mahjong poate provoca epilepsie. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa examinarea mai multor cazuri in care oamenii pareau ca sufera de accese induse de Mahjong.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro