MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Neurologie si psihiatrie Ar trebui prescrise antidepresivele tinerilor?

Ar trebui prescrise antidepresivele tinerilor?

Evaluare articol: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Din ce in ce mai multi copii sunt diagnosticati cu depresie. Totusi, daca acestia ar trebui sau nu tratati cu antidepresive este un subiect de disputa. In The British Medical Journal sunt prezentate parerile pro si contra.

Andrew Cotgrove, consilier in psihiatria adolescentilor, face parte din tabara pro. El precizeaza ca cea mai controvesata prescriptie medicala este cea pentru SSRI (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei), in cazul folosirii de catre copii. Cu toate acestea, analiza obiectiva a studiilor demonstreaza un beneficiu substantial, comparativ cu placebo, pentru unii SSRI. Acestia sunt recomandati pentru folosirea de catre tineri, in cazul depresiei si a tulburarii obsesiv compulsiva.

Cercetari anterioare au indicat ca folosirea SSRI creste riscul sinuciderilor. Totusi, riscul este mic si poate fi scazut si mai mult prin monitorizare atenta, declara Cotgrove. Cu toate ca terapia cognitiv-comportamentala, terapia interpersonala si terapia familiala au cateva efecte la pacientii tineri depresivi, efectele lor sunt foarte scazute. Cotgrove argumenteaza ca greselile procedurale, excluderea dovezilor in conducerea si reportarea unor incercari clinice ale SSRI, au alarmat justificabil doctorii si publicul. Totusi, daca s-ar revizui dovezile cu atentie si obiectiv, indiciile arata ca antidepresivele au un rol in tratarea tinerilor cu depresie si tulburare obsesiv compulsiva.

Tinerilor pacienti si parintilor acestora trebuie sa li se spuna beneficiile si riscurile, sa li se dea sfaturi si suport in alegerea unui tratament. Daca am retrage antidepresivele, am scoate una dintre putinele interventii eficiente asupra acestor boli, incheie Cotgrove.

Contra antidepresivelor este Sami Tamimi, psihiatru si consilier pentru adolescenti si copii, care sustine ca prescrierea SSRI pentru tineri este periculoasa.

Acesta spune ca niciunul dintre studiile cu SSRI nu au avut efecte benefice semnificative, comparativ cu un placebo. Chiar si asa, se considera ca fluoxetina are mai multe beneficii decat riscuri la pacientii tineri. Cu toate acestea, profilul fluoxetinei nu este asa de diferit de a altor SSRI, eficienta este scazuta si exista un potential pericol.

Tamimi spune ca o combinatie de reportaje neclare si de strategii economice au luat locul acuratetii stiintifice, ceea ce nu a ajutat la clarificarea situatiei. In opinia sa, SSRI nu sunt clinic folositoare, mai mult, un numar de decese se poate sa se fi datorat folosirii acestora. In majoritatea cazurilor de tulburari in copilarie, nu este necesara interventia si acestea dispar de la sine. Totusi, cand este necesara o intereventie, psihoterapia s-a dovedit a fi eficienta.


www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Pedofilia poate fi rezultatul unor conexiuni deficitare cerebrale
Acesta este concluzia ultimelor cercetari facute in Centrul pentru Dependente si Sanatate Psihica (CAMH). Studiul a folosit tehnica RMN si analize sofisticate pe computer pentru a analiza un grup de pedofili si un grup de criminali, insa fara tenta sexuala.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro