MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Obezitatea, menstruatia si influenta asupra viitorilor copii

Obezitatea, menstruatia si influenta asupra viitorilor copii

Evaluare articol: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Femeile care isi incep perioada menstruala la mai putin de 11 ani, vor avea copii a caror pubertate va incepe de asemenea mai devreme si nu in ultimul rand vor fi predispusi la obezitate.Da, ati auzit bine! Studiul a fost facut pe un esantion de 6000 de subiecti care au participat in Bristol , la Universitatea care ii poarta si numele.

Impreuna cu echipa din Bristol, proiectul a cautat o legatura intre varsta mamei la prima menstruatie, greutatea la varsta adulta si riscul ca in urmatorii ani, copiii acestora sa sufere de obezitate sau crestere masiva , nejustificata in greutate. In cadrul cercetarii, au fost supravegeati copii care prezentau simptom de obezitate, incepand cu varsta de 9 ani. De asemenea , au fost analizate si conditiile in care au crescut si copilarit , precum si dieta pe care au avut-o incepand cu frageda pruncie, in limitele unei cat mai apropiate evaluari.

Echipa Dr.-lui Ong, a descoperit ca mamele care trec prin pubertate mai devreme decat normal, tind sa fie mai mici de statura si supraponderale, sau cu o greutate corporala marita , fata de cele care au un ciclu lunar menstrual, inceput la o varsta normala(14-15 ani). Tot acestia au demonstrat ca mamele studiate, au dat nastere la copii la care pubertatea s-a dovedit a se instala mai devreme decat limita normalului si ca tot acestia au dezvoltat si supraponderabilitate, chiar obezitate masiva .

Dr. Ken Ong explica: „Unii copii au un „tempo” rapid de dezvoltare, ajungand la inaltimea limitata genetic mai repede decat ceilalti copii - ei cresc repede in perioada copilariei, se maturizeaza mai rapid si tot mai rapid inceteaza sa mai creasca. Pediatrii au fost constienti ca unii copii prezinta acest model de dezvoltare undeva in timpul adolescentei. Acum , stim ca acest „patern” de dezvoltare incepe indata ce ne nastem. De fapt, mai precis, cresterea rapida are loc mai mult in timpul primilor ani de viata. S-a dovedit ca aceasta predispozitie spre obezitate, copilul o pastreaza si in timpul vietii sale ca adult.”

Doctorul concluzioneaza:” Obezitatea este o boala foarte periculoasa pana si la copii, iar strategiile aplicate azi de a diminua acest sindrom periculos nu dau roade foarte bune, numarul copiilor obezi crescand in continuare.”.

Doctorul mai afirma ca alaptarea ar trebui sa fie singura forma de hranire a unui sugar pana la 6 luni, si apoi introdusa mancarea solida, bineinteles, nu de orice fel. Posibilitatea transimiterii genetice a obezitatii este indeaproape urmarita , si va fi in continuare, pentru ca se pare ca aceasta boala ar fi linkata si „ingradita” de multe ori in cercuri familiale.

www.bristol.ac.uk
www.news-medical.net


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Presiunea sangvina, crescuta la copiii cu probleme respiratorii de somn

Ca si adultii, copiii cu respiratie neregulata in timpul somnului au presiune sangvina crescuta, afirma cercetatorii din Baltimore. Surprinzator, s-a inregistrat o crestere nu numai la copiii cu apnee obstructiva de somn dar si la cei a caror singura problema era sforaitul, conform Dr. Rosemary Horne, de la Universitatea Monash din Melborne, Australia.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro