Pacienti cu boala cronica a stomacului cunoscuta si ca gastropareza, caracterizata prin incetinirea evacuarii continutului organului, traiesc cu frica episoadelor de greata, voma si dureri abdominale.
Diagnosticarea acestei afectiuni poate dura luni de zile si presupune multe teste si de cele mai multe ori proceduri invazive. Acum, o noua Pastila Inteligenta face acest proces mai rapid si mai usor la Spitalul Universitar din Kansas, singurul spital din zona care foloseste aceasta tehnologie si al treilea spital universitar din tara care ofera aceasta modalitate de diagnostic printre testele clinice standard.Gastropareza este des intalnita in diabetul zaharat, cand nivelul ridicat de glucoza din sange poate distruge terminatiile nervoase vagale gastrice, impiedicand contractiile musculaturii gastrice. In mod obisnuit, ei trebuie sa suporte teste invazive, scumpe si deseori neconcluzive in centrele medicale. Acum, pacientul inghite Pilula Inteligenta si isi vede de treaba.
Capsula mica, de marimea unei tablete cu vitamine, contine senzori si un transmitator radio. La trecerea prin stomac, intestin subtire si colon, transmite informatii clinice importante, cum ar fi pH-ul, temperatura si presiunea stomacului si intestinului, unui receptor care este purtat de pacient. Cateva zile mai tarziu, cand pastila a trecut prin organism, doctorii downloadeaza datele in calculator si au astfel o imagine clara asupra modului de functionare a stomacului. Ei pot astfel oferi pacientului cel mai bun tratament.
"Unii pacienti nu pot pleca de acasa din cauza problemelor lor. Adeseori, acestia pierd mult din greutate, datorita aportului alimentar redus." spune dr. Richard McCallum, profesor de gastroenterologie la Spitalul Universitar din Kansas si director al Centrului pentru Functia musculara si nervoasa gastrica si Motilitate Gastrointestinala. "Acesta tehnica inovatoare ne va permite sa le dam pacientilor cel mai bun tratament, mult mai repede si printr-o metoda neinvaziva si bine tolerata, cu rezultate standardizate si cu eficacitate mai mare."
Pilula Inteligenta nu trebuie confundata cu pilulele care au aparut in ultimii ani. Acelea fac doar fotografii ale tractului gastrointestinal, si nu masoara pH-ul si temperatura. Desi este util sa putem vedea zonele de obstructie, hemoragie sau ulceratie, ele nu se adreseaza conceptului de boala functionala gastrointestinala, urmatorul pas in cazul in care endoscopia nu arata nimic anormal.
Dr. McCallum anticipeaza ca Pastila Inteligenta va fi utilizata de rutina in clinica. Spitalul Universitar din Kansas este unul dintre cele 6 spitale unde s-au facut teste clinice ale acestei, ducand in acest fel la aprobarea ei. Acum ca pilula a ajuns din laborator in casele pacientilor, va revolutiona abordarea tractului gastrointestinal de catre gastroenterologi.
www.news-medical.net
< Anterior | Urmator > |
---|