MedicalStudent.ro

Thursday
Nov 21st
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Putini copii care sufera de hipertensiune sunt diagnosticati corect

Putini copii care sufera de hipertensiune sunt diagnosticati corect

Evaluare articol: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Un nou studiu releva ca doar un sfert din toti copiii si adolescentii cu hipertensiune au fost diagnosticati cu aceasta afectiune. Cum valorile normale si anormale ale presiunii sangvine variaza cu varsta, inaltimea si sexul, diagnosticarea corecta a hipertensiunii e mai complicata la copii decat la adulti.

In jur de 2%-3% dintre copii/adolescenti sufera de hipertensiune. Expertii cred ca aceste cifre vor creste cand raspandirea obezitatii printe tineri va creste.

M.L. Hansen si echipa sa au realizat un studiu pentru a afla cat de des intalnita este hipertensiunea nediagnosticata la copiii intre 2-18 ani. 14 187 copiii/adolescenti au fost monitorizati de cel putin 3 ori in intervalul iunie 1999 si septembrie 2006, acestia fiind pacienti neinternati.

Cercetarile au descoperit ca 2,7% (507) dintre copii indeplinesc conditiile pentru hipertensiune. Doar 26% (131) dintre copiii care au avut hipertensiune au fost diagnosticati in modul acesta inainte, in timp ce 74% (376) nu au fost. 485 (3,4%) indeplinesc criteriile pentru prehipertensiune, dintre care doar 55 (11%) aveau inregistrat in dosarul lor medical electronic presiune sangvina ridicata sau hipertensiune.

Autorii acestui studiu considera ca: “identificarea presiunii sangvine ridicate la copiii care indeplinesc conditiile de prehipertennsiune si hipertensiune e importanta datorita incidentei crescute a problemelor de greutate pediatrice si, in al doilea rand, pentru ca hipertensiunea este mai intalnita la copii decat la adulti, necesitand identificare si colaborare corespunzatoare. Daca presiunea anormala nu este identificata de medicul pediatru al pacientului, pot trece ani pana ce acesta afectiune va fi detectata, ducand la aparitia problemelor la nivelul organelor pacientilor.

Deoarece tratamente eficiente pentru presiunea anormala a sangelui exista, aceste sechele ramase pe termen lung pot fi evitate prin diagnosticarea timpurie.”

“Desi acest sudiu identifica problema hipertensiunii nediagnosticate la copii, indica de asemenea potentialul fiselor medicale electronice pentru a ajuta la transmiterea acestei probleme. Identificarea relativ scazuta a presiunii sangvine anormale poate fi remediata de un algoritm-ajutor in deciziile clinice, introdus intr-un dosar medical electronic care va revizualiza automat valorile presiunii sangvine curente si precedente, varsta, inltimea si sexul pentru a determina daca s-au indeplinit criteriile pentru presiune sangvina anormala.

Algoritmul poate semnala daca presiunea sangvina anormala exista deja, dand medicului pediatru indicii ca pacientul are presiune sangvina anormala nediagnosticata. In plus, acest algoritm poate “sugera” doctorului tratamentul necesar si materialele de educare a parintilor si a pacientilor.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Proteinele bolilor coronariene
Oamenii de stiinta americani au reusit sa identifice o clasa mare de proteine ce par a fi implicate in aparitia bolilor coronariene. Aceasta descoperire ajuta la o mai buna intelegere a cauzelor ce determina acest tip de afectiuni, imbunatateste diagnosticul si poate conduce la o detectie prematura eficienta a semnelor caracteristice acestor boli.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro