MedicalStudent.ro

Sunday
Nov 24th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Medicina interna Fibrina, factor al aparitiei artritei reumatoide

Fibrina, factor al aparitiei artritei reumatoide

Evaluare articol: / 6
Cel mai slabCel mai bun 

Cercetatorii din Cincinnati au prezentat primul studiu care demonstreaza ca o proteina implicata in mod normal in coagularea sangelui (fibrina) joaca, de asemenea, un rol important in raspunsul inflamator si in dezvoltarea artritei reumtoide.

Din acest studiu reiese ca acest tip de boala inflamatorie este data de interactia celulelor inflamatorii cu matricele fibrinei printr-un receptor specific de tip integrina, numit aMB2. Cercetatorii sugereaza ca terapiile folosite pentru a intrerupe interactia localizata a celulelor inflamatorii cu fibrina pot ajuta pacientii cu artrita.

"Studiul nostru demonstreaza ca fibrina este puternica, depinzand totusi si de circumstante, si ca este determinanta in boala inflamatorie a articulatiilor", afirma Jay Degen. "Aceste descoperiri sugereaza, de asemenea, ca intreruperea farmacologica a interactiei fibrinei si a aMB2 poate fi eficienta in tratamentul artritei, precum si in tratamentul multor altor boli inflamatorii, cum ar fi scleroza multipla.

Artrita reumatoida este o boala dureroasa care implica inflamatie cronica, degenerarea tesutului, pierderea cartilajului si a osului si in final, pierderea mobilitatii si a functionarii incheieturii. Desi cauza precisa a acestei boli nu este cunoscuta in totalitate, activarea unor componenti specifici din sistemul imun al corpului se pare ca joaca un rol important in debutul si progresia timpurie, conform cercetatorilor. Depozitele de fibrina sunt o caracteristica aparte a incheieturilor artritice si proteina pare a fi o legatura intre sistemul care controleaza inflamarea si sangerarea la nivelul incheieturilor.

Dr. Degen si colegii sai au afirmat ca in incheieturile afectate de artrita reumatoida, matricele caracteristice formate de fibrina in coagularea sangelui pot controla activitatea locala in celulele inflamatorii, precum pot si suporta reorganizarea tisulara necorespunzatoare.

Studiul a fost facut pe cobai modificati genetic, cu artrita a genunchilor si a labelor. Soarecii au fost proiectati genetic sa aiba alterari selective in productia de fibrinogen, un precursor al fibrinei, pentru a permite cercetatorilor sa evalueze impactul inflamator al fibrinei, in special interactia acesteia cu aMB2. Dr. Degen si echipa de cercetare continua studiul pentru a determina cum intreruperea producerii fibrinei si aMB2 poate deveni un potential tratament pentru pacienti.


www.medicalnewstoday.com
Publicat de :
Teodor Ana
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Vindecarea ranilor si formarea cicatricilor- noi descoperiri

Un nou studiu publicat in revista “ Journal of Cell Biology” prezinta factorii mecanicii ce joaca un rol critic in diferentierea si functionarea fibroblastilor, celule ale tesutului conjunctiv ce au rol in vindecarea ranilor si formarea cicatricilor.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro