Chirurgii plasticieni din ziua de azi contrazic ideile medicinei vechi, care sustin ca principalul factor ce influenteaza imbatranirea fetei este gravitatia. Un studiu condus de Joel Pessa dezvaluie ca fata omului este alcatuita din compartimente de grasime distincte care se modifica individual, o data cu varsta.
Gradul in care fata noastra imbatraneste este dependent, in parte, de cum se modifica aceste compartimente in timp.Contrar parerii generale, fata omului nu imbatraneste uniform.Se credea ca grasimea fetei este unitara si, in procesul de imbatranire, aceasta este deformata de gravitatie.
Insa noile descoperiri au scos la iveala nu numai ca fata este alcatuita din compartimente separate de grasime, ci si ca aceste compartimente castiga si pierd in greutate in proportii diferite.
Fata poate fi asemanata cu un puzzle 3D, cu grasimea repartizata in unitati distincte in jurul fruntii, ochilor, obrajilor si gurii. O fata tanara este caracterizata de o tranzitie fina intre aceste compartimente dar pe masura ce imbatranim, apar schimbari ale contururilor acestor regiuni datorate pierderilor sau castigarii in volum si reasezarii compartimentelor.
Aceste schimbari pot duce la semne ale imbatranirii faciale cum ar fi ridurile.
Datorita acestei descoperiri, chirurgii plastici vor avea un atu in detectarea mai precisa a regiunilor cu probleme si vor putea adauga volum la sectiuni individuale ale fetei. Vor putea beneficia, de asemenea si pacientii cu cancer sau traume care necesita chirurgie plastica de reconstructie.
Cercetatorii au descoperit ca aceste compartimente de grasime individuale au legaturi intre ele care actioneaza ca niste bariere, permitand fetei sa-si metina rezervele necesare de sange in caz de acidentare.
Astfel, rezultatele acestui studiu vor duce la implementarea unei noi modalitati de gandire in intelegerea deformarilor care apar la nivelul fetei.
< Anterior | Urmator > |
---|