MedicalStudent.ro

Monday
May 20th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Terapia cu Peg-Interferon alfa-2b la pacientii cu hepatita C

Terapia cu Peg-Interferon alfa-2b la pacientii cu hepatita C

Evaluare articol: / 25
Cel mai slabCel mai bun 

Terapia cu peg interferon alfa-2b in cazul hepatitei C, in doze mici, poate preveni evolutia bolii la pacientii care nu s-au bucurat de succes in terapiile anterioare cu interferon si la cei cu boli de ficat in stadii avansate. Studiul a indicat faptul ca efectele unei doze mici de peginterferon alfa-2b sunt net superioare colchicinei in cazul pacientilor suferinzi de ciroza hepatica si hipertensiune portala.

In cadrul studiului, mai mult de 40% dintre pacienti aveau hipertensiune portala – o crestere a presiunii sangvine in sistemul venos portal.

“Pe baza acestor descoperiri putem lua in calcul utilizarea peginterferonului 2-alfa in terapia de intretinere in cazul pacientilor cu ciroza si hipertensiune portala” , afirma cercetatorul sef Nezam Afdhal, Beth Israel Deaconess Medical Center si Profesor Consultant la Harvard Medical School. “Pe baza terapilor de mentinere cu interferon studiate in ultimii ani, aceste rezultate ne ofera un beneficiu clinic pentru pacientii cu boala in stadiu avansat”, sustine Afdhal.

Infectia cu virusul hepatic C se transmite prin sange. Infestarea prin alte secretii nu este foarte probabila deoarece concentratia virala este prea mica; dar nu poate fi complet exclusa. In prezent se estimeaza prezenta virusului la circa 4 milioane de pacienti in SUA.

Tratamentul standard din prezent consta intr-o combinatie formata din interferon PEG, ribavirin pentru 24-28 de saptamani, combinatie eficace la aproximativ 50% dintre pacienti. Cei care nu raspund tratamentului si, totodata, care sufera de ciroza, prezinta risc crescut de a dezvolta cancer hepatic, de aceea descoperirea unor noi strategii de tratament pentru acesti oameni este prioritara.

Realizat in aproximativ 40 de centre in SUA, studiul COPILOT a comparat doza scazuta de peginterferon alfa-2b (administrat subcutanat, in doza de 0.5 mcg/kg/saptamana) cu colchicina (0.6 mg adm. oral, de doua ori pe zi), un antiinflamator si un antifibrotic la 555 de pacienti cu hepatica cronica C, cu fibroza hepatica avansata, pacienti care nu avusesera succes in terapia anterioara cu interferon.

Pe parcursul celor patru ani de studiu, investigatorii au monitorizat pacientii pentru a vedea cati dintre acestia au ajuns intr-un punct final precum un deces sau un transplant de ficat. Ei au analizat fiecare rezultat pentru toti cei 555 de pacienti evaluand analizele dupa intreaga perioada de 4 ani a studiului si analizele din timpul studiului.

In total, 49% dintre pacienti si-au intrerupt medicatia inainte de incheierea studiului, dintre care 36% din cauza lipsei de conformare, iar 13% datorita efectelor adverse. Peginterferonul alfa-2b a fost in general bine tolerat. In cazul pacientilor care au intrerupt tratamentul, cel mai cunoscut motiv il reprezenta intoleranta generala la interferon.

www.medicalnewstoday.com


Publicat de :
Razvan Popa
Puncte: 0
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

"Simturile" bacteriilor
Simturile oamenilor sunt foarte dezvoltate deoarece aproape fiecarei celule nervoase ii corespunde un receptor ce poate detecta stimulii din mediul extern, ce sunt trimisi apoi la creier unde sunt analizati, in final elaborandu-se un mesaj in legatura cu informatia receptionata. Oamenii de stiinta si-au pus insa intrebarea cum un organism unicelular, ca o bacterie, este capabil sa detecteze modificari ale concentratiei moleculare de 0,1%?
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro