MedicalStudent.ro

Saturday
Nov 23rd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Boli infectioase Tantarii crescuti in laborator

Tantarii crescuti in laborator

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Acum un an, cercetatorii anuntau folosirea cu succes a unei gene care impiedica multiplicarea virusilor la tantari. Dar cum se poate aplica acest lucru la zecile de milioane de tantari care sunt in intreaga lume?

Cercetatori de la Virginia Tech si Universitatea din California Irvine au demonstrat abilitatea de a exprima o gena straina numai la femelele de tantari, un lucru necesar pentru viitoarele strategii de control genetic a tantarilor. Astfel, toti tantarii vor ajunge sa aiba o gena care sa blocheze replicarea virala sau orice alt tratament care va fi facut in laborator.

Pana acum, daca tantarii crescuti in laborator nu puteau suporta replicarea virala cand se imperecheau cu tantari care erau vectori, numai jumatate dintre urmasi aveau gena anti-virala. Cercetatorii au cautat o metoda sa depaseasca acest lucru. Totusi, experimentele s-au lovit de incapacitatea celulelor stem ale tantarilor de a exprima gene non-self.

"Trebuia sa gasim o poarta de acces in celule, pentru a modifica modul in care se transmiteau genele." spune Zach Adelman, profesor asistent de entomologie si membru al grupului de cercetare pentru Boli Infectioase Transmise Prin Vectori, de la Virginia Tech.

Adelman a discutat rezultatele cercetarilor lor in discursul sau "Virusii Dengue si tantarii: Poate controlul genetic sa schimbe lucrurile", in data de 19 iulie, la Conferinta de Biotehnologia Educatiei editia 2007.

Lucrand cu Aedes aegypti. tantarul care transmite virusii febrei dengue si al febrei galbene, cercetatorii incearca acum sa creeze un sistem de control al genelor, prin folosirea instructiunilor copiate de la gena nanos (nos). "Trebuie sa privim genele nanos ca pe chei de intrare in diverse camere." spune Adelman.

Folosind aceasta cheie, "echipa de cercetatori a reusit cu succes sa obtina o expresia specifica a Mos-1, o enzima izolata de la muste, care este un element transpozabil, o piesa din materialul genetic care se poate deplasa. Mos-1 poate misca si orice este atasat de ea, se poate duplica si poate duplica orice este atasat de ea, cum ar fi genele care determina oprirea replicarii genei pentru febra dengue."

Controlul secventelor nanos este promitator, ca parte a sistemului de control genetic bazat pe elementele "transpozabile." spune Adelman.

www.news-medical.net/

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Latura pozitiva a infectiilor virale latente
Soarecii cu infectii virale cronice par sa reziste mai bine atacului bacteriilor ce produc ciuma si al bacteriilor implicate in aparitia toxiinfectiilor alimentare, conform unui raport prezentat recent in revista Nature. Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Washington, din St. Louis, atribuie aceste descoperiri schimbarilor pe care o infectie virala latenta le produce in sistemul imunitar al gazdei.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro