MedicalStudent.ro

Saturday
Apr 05th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Noul reovirus

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Cercetatorii CSIRO au descoperit ca liliecii sunt gazda unui nou virus care poate duce la infectii serioase, dar aparent nu fatale, al tractului respirator uman. Noul virus a fost numit Melaka, dupa localitatea din Malaesia unde a fost izolat in anul 2006 la un pacient cu febra si boala respiratorie acuta.

Este singurul caz inregistrat de infectare umana cu virusul Melaka. Acesta este un tip de reovirus care a fost intai izolat la om in anii 1950 si numit astfel pentru ca nu era asociat cu vreo afectiune cunoscuta.

Conform conducatorului echipei CSIRO, dr. Linfa Wang, desi simptomele au fost severe si au persistat timp de patru zile, nu avem inca o dovada ca virusul este fatal.

Cercetatorii au folosit noi tehnici de virologie, serologie, microscopie electronica si biologie moleculara pentru a stabili daca noul virus este un reovirus sau nu si, in acest caz, din ce grup face parte.

Sunt mai multe grupuri de reovirusuri diferite; totusi numai doua reovirusuri au fost izolate de la lilieci in trecut, spune dr. Wang.

In 1968, reovirusul Nelson Bay a fost izolat de la liliacul Pteropus poliocephalus in New South Wales, Australia; un alt reovirus, Pulau virus a fost izolat de la Pteropus hypomelanus in insula Tioman in Malaesia.

Cercetarile noastre indica faptul ca virusul Melaka este inrudit cu cele doua virusuri descoperite anterior, mai ales cu virusul Pulau, mai spune dr. Wang. S-a descoperit ca virusul nu infecteaza numai oamenii, dar poate fi transmis si de la o persoana la alta.

Cercetarile retrospective au identificat mai multi membri ai aceleiasi familii aveau simptome similare la diferenta de numai o saptamana si serologia indica existenta infectiei cu acelasi virus. Intarzierea in aparitia simptomelor sugereaza transmiterea virusului de la un individ la altul.

Conform conducatorului echipei de cercetatori din Malaesia, dr. Kaw Bing Chua, liliecii au fost examinati ca gazda, nu numai pentru ca alti virusi necunoscuti au fost raspanditi de lilieci, ci si pentru ca familia avusese un liliac in casa cu o saptamana inainte ca primele simptome sa se instaleze.

Liliecii sunt conscute rezervoare pentru un numar tot mai mare de virusi care pot duce la zoonoze, dar ei au rareori simptome clinice de infectie, adauga dr. Wang. Desi nu am obtinut inca dovada experimentala directa a originii virusului Melaka, suntem de parere ca liliecii sunt implicati. In continuare, cercetatorii vor incerca sa afle cat de raspandit este virusul si cate virusuri inrudite cu acestea sunt in grupul reovirusurilor care au drept gazda liliacul.

Aceasta descoperire va face diagnosticarile ulterioare mai usoare si mai sigure, intrucat acum il putem adauga in lista de virusuri noi care ies la lumina, dr. Wang mai spune.

www.news-medical.net

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

De unde au venit virusurile?
Urmarind originile virusurilor este dificil de raspuns la aceasta intrebare, deoarece acestia nu lasa in urma fosile, dar mai ales datorita trucurilor la care apeleaza acestia pentru a se inmulti, odata ce invadeaza celula gazda. Unele virusuri au chiar abilitatea de a-si insera propiile gene in celula infecata, lucru care presupune studierea si a gazdelor atacate, si a altor organisme.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro