MedicalStudent.ro

Friday
Apr 11th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati farma Biochimie Catabolismul acizilor grasi-influentat de aportul de polifenoli

Catabolismul acizilor grasi-influentat de aportul de polifenoli

Evaluare articol: / 7
Cel mai slabCel mai bun 
Polifenolii, substante ce se gasesc in legume, fructe si ceai verde, pot aduce o schimbare in energia metabolismului. Cercetatorul olandez Vincent de Boer a descoperit ca polifenolii cresc gradul de descompunere al acizilor grasi la soareci si influenteaza folosirea glucozei in celulele grase.

Studiul despre efectelor polifenolilor asupra sanatatii este continuat in vitro. Totusi, in organism polifenolii sunt repede si usor convertiti in metaboliti polifenolici. Aceasta cercetare a fost efectuata pe soareci, pentru a studia mecanismele si efectele unei diete bogate in polifenoli. Au fost examinati de asemenea si metaboliti polifenolici ce se gasesc in organismul uman.

Quercetin-ul este un flavonoid esential ce formeaza “coloana vertebrala” a mai multor flavonoizi, printre care cei citrici, rutin, hesperidin, narigin si tangeritin. Quercetin are proprietati puternic anti-inflamatoare, prin inhibarea proceselor inflamatorii initiale. Inhiba producerea si eliberarea histaminei si a altor mediatori alergici/ inflamatori si de aceea se foloseste cu rezultate bune in tratarea artritei, reumatismului articular si artrozei. In plus, quercetin are efecte antioxidante si de protejare a vitaminei C. Se gaseste din abundenta in ceapa, mere si ceai.

Proteina SIRT 1 este o proteina reglatoare importanta , ce poate prelungi durata de viata a organismelor model ( specii ce sunt studiate indelung pentru a intelege un fenomen biologic particular, informatiile dobandite putand fi utilizate ulterior pe alte organisme; sunt folosite pentru a explora potentialele cauze si tratamente pentru bolile umane, cand experimentele pe oameni sunt considerate imposibile).

La oameni, SIRT 1 este posibil implicata in reglarea folosirii energiei. De Boer a descoperit ca polifenolii din ceaiul verde stimuleaza activitatea din SIRT 1 izolata, acelasi efect avandu-l si molecula de quercetin, insa un important metabolit uman al acestuia are efect opus(de aceea, in celulele intestinale, quercetinul nu a avut niciun efect asupra activitatii SIRT1). In experimentele cu celule grase, atat quercetin cat si metabolitii lui au influentat utilizarea glucozei.

O schimbare in reglarea energetica poate fi un proces important, dand nastere unor noi puncte de plecare pentru viitoarele cercetari privind mecanismele moleculare ale polifenolilor, ceea ce va permite o descriere eficace a efectelor acestora asupra sanatatii.

www.huliq.com
www.medicalnewstoday.com
www.pdrhealth.com
www.phytochemicals.info


Publicat de :
Tanase Alexandra
Puncte: 51
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro