MedicalStudent.ro

Monday
May 20th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Tehnologie medicala Vaccin anti-radiatii! Chiar si dupa iradiere!

Vaccin anti-radiatii! Chiar si dupa iradiere!

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Nu exista niciun medicament care sa “lecuiasca” o expunere la radiatii. Expuneri masive la astfel de fenomene produce de obicei moarte la cateva saptamani sau chiar zile , sau daca individul este norocos, leziuni cutanate cat si interne ireversibile, cauzatoare de discomfort permanent.

Dar acum , savantii din Wasington au descoperit un factor care ar proteja pielea de radiatii , inclusiv dupa ce contactul a avut loc.( intre individ si radiatie).

Utilizand acest agent pe soarecii de laborator, s-a obtinut destul de rapid un efect benefic, antidotul producand ceva uimitor si anume: celulele sanatoase sunt protejate imediat cu un fel de scut , pe cand cele radiate, sunt grabite spre o moarte programata.

Tratamentul actual contra radiatiilor, (contra sindrom radioactiv) se limiteaza la medicamente ce au rolul de a potenta multiplicarea celulelor din linia rosie si a plachetelor sangvine.

Clayton Hunt , reprezentant al Compartimentului de Radiologie si Oncologie sustine: “Noi folosim o abordare complet diferita…In loc sa sporim producerea de celule, incercam sa limitam moartea celor afectate.”

Cercetatorii au dezvoltat un agent, folosind o portiune din proteina Bcl-xl, deja stiuta de a bloca moartea celulara- un segment numit BH4- si proteina HIV TAT, care se ocupa de transportul moleculeleor in celule. Au injectat intravenos agentul la soareci de laborator, expusi la radiatii. Nivelul de radiatii la care au fost expusi soarecii, daca ar fi fost aplicat oamenilor, ar fi dus la o decadere in productia celulelor din linia rosie, si producerea de sangerari abundente si infectii.

Totusi, substanta a protejat organismul , si cand a fost data inainte cu 30 de minute de iradiere sau cu 30 de minute dupa. Uimitor!

Cercetari se mai fac si inca nu s-a stabilit daca ar trebui incercate pe oameni, dar un lucru este cert: Un viitor surprinzator ne asteapta in acest domeniu si se pare ca omul incepe sa gasesasca un leac ce ar “starni” imunitatea pemaneta.

mednews.wustl.edu

 


Publicat de :
Alexandru Padineanu
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Nanotehnologie – un nou studiu privind utilizarea nanoparticulelor de argint drept agent antiviral

Un studiu publicat in Jurnalul de Nanotehnologie incearca sa demonstreze eficacitatea nanoparticulelor de argint in stoparea replicarii HIV-1. Inca din anul 1980 au fost efectuate cercetari care indicau capacitatea nanoparticulelor de argint  de a decima virusi, secretul constand tocmai in dimensiunile reduse ale acestora. Explicatia este urmatoarea : nanocristalele metalelor nobile au proprietati electromagnetice, catalitice si optice puternic influentate de forma si marime.

Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro