MedicalStudent.ro

Friday
Apr 11th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Noutati in medicina Tehnologie medicala Plasma 3D mentine vasele deschise

Plasma 3D mentine vasele deschise

Evaluare articol: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Cercetatorii de la Universitatea Ulster lucreaza la o noua metoda de a inveli stenturile - dispozitive medicale folosite pentru a tine arterele si venele deschise - pentru a preveni blocarea acestora.

Echipa este formata din profesorii Jim McLaughlin, John Anderson si Paul Maguire, la Centrul de Bioinginerie al Irlandei de Nord din campusul Universitatii Jordanstown.

Detalii ale muncii lor au fost dezvaluite in Japonia, in deschiderea unei conferinte. Prof. McLaughin a prezentat un sumar la Conferinta din Osaka.

Multe dintre descoperirle echipei au fost deja publicate in reviste stiintifice si au atras atentia intregii lumi. Stenturile sunt structuri tubulare care sunt inserate in vasele de sange a caror stenoza duce la reducerea fluxului sangvin in organele deservite.

Prof. McLaughan spune: "Una dintre piedicile pe care le pun stenturile este potentiala dezvoltare a intimei in interiorul stentului, asa numita neointima. Dezvoltarea ei este variabila, dar poate fi atat de severa incat sa duca la obturarea vasului din nou. Acest lucru inseamna ca este nevoie de o noua interventie."

"Imbunatatiri considerabile au fost aduse, incluzand materiale mai biocompatibile, stenturi resorbabile, stenturi cu medicatie anti-inflamatorie etc." "Din fericire, desi stenturile sunt in final acoperite de neointima, faptul ca necesita o interventie cu invazivitate redusa face ca aceasta sa fie posibila si de obicei un succes."

"Totusi, restenoza pe termen lung a fost observata la stenturile acoperite cu polimeri, datorita esecului adeziunii dintre straturl de polimeri si metalul din care era facut stentul. Acest lucru a dus in final la aparitia trombozelor.

Cercetatorii de la Universitatea Ulster lucreaza impreuna pentru a realiza si apoi a comercializa o plasma 3D care sa poata fi folosita la invelirea stenturilor. Aceasta s-a dovedit deja a fi biocompatibila si promitatoare in ceea ce priveste proprietatile ei biomecanice." a adaugat prof. McLaughin.

www.news-medical.net/

 


Publicat de :
Ileana Acsinte
Puncte: 295
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Din aceeasi categorie:

Crioterapia ar putea reduce durerile din metastazele osoase
Utilizarea temperaturilor foarte scazute in scopuri terapeutice isi are originea in Anglia, 1845-1851, cand James Amott a utilizat solutii saline pastrate la -20º pentru a “ingheta” diverse tumori maligne in stadii avansate, din regiuni expuse ale corpului. Aceasta metoda avea ca rezultat reducerea dimensiunilor tumorilor si ameliorarea durerilor.
Citeste mai departe...
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro