Efectele benefice ale alimentelor ce contin bacterii probiotice asupra sanatatii sunt cunoscute de secole si studiate de cateva decenii. Medicina moderna si tehnicile actuale de analiza si caracterizare a tulpinilor probiotice au permis aprofundarea cunoasterii acestora.
Cu ocazia celui de-al XXX-lea Simpozion National de Gastroenterologie, expertul international in domeniul probioticelor, prof. Eamonn Quigley (foto) a venit in Romania. Acesta atrage atentia asupra cresterii incidentei si prevalentei unor suferinte ale tractului digestiv si nu numai.
In cadrul seminarului "O alternativa terapeutica: imbunatatirea florei intestinale cu ajutorul probioticelor. Aplicatii", organizat de compania Danone, fostul presedinte al Organizatiei Mondiale de Gastroenterologie (WGO) intre anii 2005 - 2009 a subliniat rolul pe care alimentele probiotice il exercita in imbunatatirea functionarii sistemelor digestiv si imunitar.
Legatura dintre alimentatie si sanatate, recunoscuta in lumea...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|