Cele mai simple mere din piata contribuie la incetinirea semnificativa a evolutiei progresive a dementei senile in cazul maladiei Alzheimer, informeaza Agerpres. Ideea apartine unor oamenii de stiinta americani, potrivit ultimului numar al revistei Journal of Neurochemistry.
Coaja dulce-acrisoara a acestor fructe contine, conform acestora, substante speciale care stimuleaza transmiterea impulsurilor de la o celula nervoasa la alta. Tocmai acest proces este dereglat in cazul bolii Alzheimer. Efectul terapeutic al fructelor este asigurat de polifenolul numit floritin, un compus care impiedica actiunea asa-numitelor alchene, produse cu toxicitate ridicata ce amplifica in mod sensibil manifestarea maladiei.
Alchenele ajung in organism pe calea aerului, din gazele de esapament si fumul de tigara, insa si unele produse alimentare contin aceasta substanta nociva. Recent, alchenele au fost descoperite si In cartofii prajiti. Acesti compusi otravesc practic neuronii din creier, afectand...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|