MedicalStudent.ro

Tuesday
Nov 26th
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Stiri medicale Imagistica bioluminiscenta pentru detectia cancerului ocular

Imagistica bioluminiscenta pentru detectia cancerului ocular

Evaluare articol: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Imagistica bioluminiscenta este o tehnologie noua ce utilizeaza lumina produsa de un organism pentru a investiga structuri patologice, intr-un mod neinvaziv. Spre deosebire de biopsie, bioluminiscenta are avantajul monitorizarii in vivo a progresiei afectiunii, sensibilitate crescuta, aplicare mai usoara si o mai buna corelare a numarului de celuele anormale detectate cu volumul tumoral. In urma experimentelor pe soareci realizate la Spitalul Public nr. 1 din Shanghai, bioluminiscenta (s-a folosit dispozitivul NightOwl LB 981 Molecular Imaging System) a permis localizarea cantitativa foarte precisa a cresterii tumorilor metastatice si intraoculare primare. Metoda nu si-a dovedit inca eficienta in ceea ce priveste formele incipiente de cancer. Astfel, cel putin la ora actuala nu este un criteriu de detectie. Posibilitatea perfectionarii acestei tehnici ar deveni o modalitate mult mai rapida si mai ieftina de disgnosticare, mai ales ca retinoblastoamele sunt tumori rapid...

Citeste intreg articolul

Sursa: paginamedicala.ro


Publicat de :
MedicalStudent.ro
Puncte: 30
 

Comentarii (0)

Subscribe to this comment's feed

Scrie comentariu

smaller | bigger
security image
Scrie caracterele din imagine

busy
 

Alte stiri:

Fundatia Bristol-Myers Squibb continua programul Bridging Cancer Care in Romania

Fundatia Bristol–Myers Squibb, care are ca misiune prelungirea si imbunatatirea vietii printr-o ingrijire adecvata, acordă o finanţare de 95 000 de dolari pentru îngrijirea bolnavilor de cancer din România. Finanţarea este acordată în cadrul Programului “Bridging Cancer Care”.

Fundatia Bristol–Myers Squibb are ca scop combaterea decalajelor din sanatate prin consolidarea capacitatilor angajatilor din sistemul de sanatate comunitar, prin integrarea serviciilor de ingrijiri medicale si de servicii de sustinere din comunitate si mobilizarea comunitatilor in lupta impotriva bolii.

In acest an, fundatia  Bristol–Myers Squibb a acordat finantari prin  programul “Bridging Cancer Care“ in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Rusia, organizatia avand si alte proiecte in derulare in toata lumea, in special in tarile cu populatie bolnava de HIV/SIDA in Africa, hepatita in Asia si boli mintale in S.U.A.

In Romania, Fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 95 000 de dolari Asociatiei “Parteneri in progres” din Constanta, organizaţie care va derula pe parcursul a doi ani un proiect pentru educaţie pentru sănătate şi menit sa imbunatateasca  calitatea vieţii pacientilor cu cancer, prin educarea comunitatii asistentelor medicale si prin formarea unor parteneriate intre asistente, biblioteci si pacienti din doua judete ale tarii.

“ Credem ca asistentele medicale pot avea un rol esential in scaderea incidentei si mortalitatii legate de  cancer, asa ca prin cererea de potentiale proiecte pentru Bridging Cancer Care” din 2010, cautam solutii inovative care sa implice asistentele medicale din cadrul comunitatii pentru eliminarea disparitatilor în îngrijirea pacienţilor cu cancer din Republica Ceha, Ungaria, Polonia , Romania si Rusia” a spus Catharine Grimes, director al Fundatiei Bristol- Myers Squibb. “ Prin aceste proiecte, anticipam imbunatatirea educatiei si a cursurilor pentru asistente si comunitatile de pacienti, si in final speram sa ajutam in reducerea disparitatilor care exista in preventia, screeningul si ingrijirea cancerului”, a precizat Catharine Grimes.

Asociaţia “Parteneri în progress” a fost înfiinţată la Constanţa de Luminiţa Lupaşcu, având la bază experienţa personală a cancerului la sân. Alături de soţul său, Ady Lupaşcu, a început să dezvolte o organizaţie în cadrul căreia se fac activităţi de informare, întâlniri cu medici, şi sunt împărtăşite experienţe personale astfel încât bolnavul cu cancer, după cum spune Ady Lupaşcu, “să nu treacă singur prin această experienţă dură”.

Fundaţia Bristol- Myers Squibb a mai finanţat asemenea proiecte pentru pentru screeningul şi îmbunătăţirea îngrijirii bolnavilor cu cancer în Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Rusia.

Pentru mai multe detalii:

Georgiana Tacutu, Tarus Media, tel: 0744 644 394, email: georgiana.tacutu@tarus.eu
Banner
Banner

Anunturi Google

Personalitati

 

Prima femeie neurochirurg – istoria unei vieţi citite în mâini delicate si puternice

„Toată viaţa am fost numai pe fugă, nu ştiu să merg aşa...”- astfel debuta fieca...

 

Victor Babes

La 19 octombrie 1926, la Bucuresti, s-a stins unul dintre cei mai mari savanti romani, Vic...

 

Thoma Ionescu

Asadar, Thoma Ionescu(1860-1926) fost profesor – lector de anatomie al facultatii de med...

 

Mina Minovici

Intors in tara, a inaugurat in 1892, cu mari eforturi, un instituit medico-legal care ulte...

 

Dimitrie Bagdasar si dragostea pentru Neurochirurgie

‘Dr. Sofia Ionescu isi aminteste scena finala, a despartirii. Era la inceputul verii lui...
Diploma excelenta
We comply with the HONcode standard for trustworthy health
information:
verify here.

Concurs: Dincolo de cursuri

Concurs MedicalStudent.ro

Farm.ro