Fundatia Bristol–Myers Squibb, care are ca misiune prelungirea si imbunatatirea vietii printr-o ingrijire adecvata, acordă o finanţare de 95 000 de dolari pentru îngrijirea bolnavilor de cancer din România. Finanţarea este acordată în cadrul Programului “Bridging Cancer Care”.
Fundatia Bristol–Myers Squibb are ca scop combaterea decalajelor din sanatate prin consolidarea capacitatilor angajatilor din sistemul de sanatate comunitar, prin integrarea serviciilor de ingrijiri medicale si de servicii de sustinere din comunitate si mobilizarea comunitatilor in lupta impotriva bolii.
In acest an, fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat finantari prin programul “Bridging Cancer Care“ in Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Rusia, organizatia avand si alte proiecte in derulare in toata lumea, in special in tarile cu populatie bolnava de HIV/SIDA in Africa, hepatita in Asia si boli mintale in S.U.A.
In Romania, Fundatia Bristol–Myers Squibb a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 95 000 de dolari Asociatiei “Parteneri in progres” din Constanta, organizaţie care va derula pe parcursul a doi ani un proiect pentru educaţie pentru sănătate şi menit sa imbunatateasca calitatea vieţii pacientilor cu cancer, prin educarea comunitatii asistentelor medicale si prin formarea unor parteneriate intre asistente, biblioteci si pacienti din doua judete ale tarii.
“ Credem ca asistentele medicale pot avea un rol esential in scaderea incidentei si mortalitatii legate de cancer, asa ca prin cererea de potentiale proiecte pentru “Bridging Cancer Care” din 2010, cautam solutii inovative care sa implice asistentele medicale din cadrul comunitatii pentru eliminarea disparitatilor în îngrijirea pacienţilor cu cancer din Republica Ceha, Ungaria, Polonia , Romania si Rusia” a spus Catharine Grimes, director al Fundatiei Bristol- Myers Squibb. “ Prin aceste proiecte, anticipam imbunatatirea educatiei si a cursurilor pentru asistente si comunitatile de pacienti, si in final speram sa ajutam in reducerea disparitatilor care exista in preventia, screeningul si ingrijirea cancerului”, a precizat Catharine Grimes.
Asociaţia “Parteneri în progress” a fost înfiinţată la Constanţa de Luminiţa Lupaşcu, având la bază experienţa personală a cancerului la sân. Alături de soţul său, Ady Lupaşcu, a început să dezvolte o organizaţie în cadrul căreia se fac activităţi de informare, întâlniri cu medici, şi sunt împărtăşite experienţe personale astfel încât bolnavul cu cancer, după cum spune Ady Lupaşcu, “să nu treacă singur prin această experienţă dură”.
Fundaţia Bristol- Myers Squibb a mai finanţat asemenea proiecte pentru pentru screeningul şi îmbunătăţirea îngrijirii bolnavilor cu cancer în Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Rusia.
Pentru mai multe detalii:
Georgiana Tacutu, Tarus Media, tel: 0744 644 394, email: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza< Anterior | Urmator > |
---|