Unul dintre cele mai ample studii dedicate legaturii dintre dieta si cancer, cercetatorii de la Mount Sinai School of Medicine din New York au urmarit consumul de fructe si de legume in cazul a 400.000
de barbati si femei din 10 tari europene pe o perioada de aproximativ noua ani, perioada in care in randul acestora s-au inregistrat 30.000 de imbolnaviri de cancer, informeaza Agerpres.
Cercetatorii au descoperit ca mancatul unei cantitati suplimentare de 200 de grame de fructe si de legume in fiecare zi a redus incidenta aparitiei cancerului cu aproximativ 4%.
Rezultatele au confirmat parerile pesimiste ale cercetatorilor din ultimii 10 ani: efectul protector al fructelor si legumelor asupra aparitiei cancerului este extrem de limitat.
Si totusi, chiar daca in privinta cancerului consumul de fructe si de legume nu a dovedit niciun efect, in ceea ce priveste bolile de inima, s-a constatat o reducere cu 30% a incidentei printre cei care au consumat fructe si legume de...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro