Persoanele care adopta un regim alimentar in functie de structura genetica pierd mai multe kilograme decat acelea care urmeaza o dieta la intamplare.
American Heart Association a facut publica aceasta informare in cadrul unui seminar prezentat la Universitatea Stanford, din California, precizeaza siteul evz.ro.
Cercetatorii
au efectuat un test (care in Statele Unite ale Americii costa 149 de dolari), care analizeaza mutatiile genelor ABP2, PPARG si ADRB2.
Rezultatele au reliefat ca 39% dintre albi prezinta un genotip favorizat de alimentele sarace in grasimi, 45% au acel genotip care raspunde favorabil dietelor sarace in carbohidrati si 16% dintre acestia prezinta mutatii genetice care nu le permit sa consume nici alimente bogate in carbohidrati, nici grasimi.
In studiul efectuat de specialisti au fost incluse 140 de femei. Acestea au fost impartite in mai multe grupe. Primei i-a fost recomandata dieta Atkins, scazuta in carbohidrati, celei de-a doua un regim alimentar...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro