Membrii Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor au adoptat in unanimitate de voturi propunerea legislativa privind etichetarea produselor ce contin gluten sau lactoza. Proiectul urmeaza sa fie adoptat si in Plenul Parlamentului.
Potrivit deputatilor, prin implementarea acestei legi ar putea fi salvata viata a sute de mii de romani care-si pun zilnic in pericol viata consumand produse care contin gluten si lactoza.
Practic, glutenul este o masa proteica elastica si vascoasa prezenta in majoritatea cerealelor. Responsabil de dospirea painii si a altor produse de brutarie, glutenul serveste de liant alimentar.
"Boala celiaca (numita si celiachie, intoleranta la gluten sau enteropatie glutenica) este o boala digestiva cronica, cauzata de ingestia de gluten, ce impiedica absorbtia nutrientilor, vitaminelor si mineralelor de catre intestin", a precizat deputatul iesean Tudor Ciuhodaru.
Potrivit specialistilor, atunci cand un membru al familiei este afectat, riscul de survenire a...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|