Persoanele depresive mananca mai multa ciocolata si cantitatea ingerata creste odata cu gravitatea depresiei lor, relateaza Agerpres. Concluziile sunt ale unui studiu efectuat de Universitatea California.
"Studiul nostru confirma mai vechea presupunere potrivit careia oamenii mananca ciocolata atunci cand sunt deprimati", e de parere dr.
Beatrice Golomb, profesor adjunct la Facultatea de Medicina a Universitatii California din San Diego, coautor al studiului.
A fost, asadar, analizata legatura dintre consumul de ciocolata si starea psihica la aproape o mie de adulti care nu luau antidepresive si nu sufereau de nicio boala cardiovasculara sau de diabet.
Participantii la studiu au fost intrebati cata ciocolata mananca intr-o saptamana. Nivelul lor de depresie a fost stabilit conform unei scari stabilite de un centru de specialitate, in functie de raspunsurile lor.
La final, s-a descoperit ca persoanele care au cel mai ridicat scor - cei mai depresivi - mancau aproape...
Citeste intreg articolul
Sursa: paginamedicala.ro