Consumul zilnic de carne duce, cu timpul, la cresterea greutatii, potrivit unui studiu ce va aparea in august in "American Journal of Clinical Nutrition", mentionat de Le Figaro si preluat de Agerpres.
"Cresterea consumului de carne cu 250 g pe zi duce la o crestere a greutatii cu 2 kg in cinci ani", precizeaza autorul articolului.
Declansat in 1992 in cadrul programului Epic (European Prospective Investigation into cancer), care analizeaza legatura intre alimentatie si cancer, studiul s-a desfasurat pe 400.000 de europeni din zece tari (Franta, Danemarca, Suedia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Grecia). Cercetarea demonstreaza ca ingrasarea este independenta de aporturile calorice sau de activitatea fizica, ca afecteaza atat femeile, cat si barbatii.
"In termeni de sanatate publica, este clar ca trebuie redus consumul de carne", spune autorul studiului, care nu face diferente intre tipurile de carne. Toate felurile de carne sunt implicate: pasare,...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|