Aspartamul, cel mai utilizat indulcitor care inlocuieste zaharul, nu prezinta niciun risc pentru sanatate, contrar celor sustinute de doua studii, a afirmat luni, intr-un comunicat, EFSA, autoritatea europeana de siguranta a alimentelor, citata de AFP si preluata de Agerpres.
Expertii EFSA au considerat ca rezultatele celor doua studii asupra potentialului cancerigen al aspartamului si a riscului crescut de nastere prematura nu sunt relevante.
"Nicio dovada din studiul Halldorsson nu permite afirmatia ca exista o legatura de cauzalitate intre consumul de bauturi racoritoare cu indulcitori artificiali si nasterea prematura", sustine EFSA.
De altfel, "rezultatele studiului Soffritti (asupra potentialului cancerigen) nu ofera destule dovezi stiintifice ce ar justifica reconsiderarea precedentelor evaluari ale EFSA privitoare la aspartam", adauga agentia.
Expertii EFSA apreciasera in martie 2009 ca "nimic nu arata un potential genotoxic sau cancerigen al aspartamului si nu exista...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|