Consumul acizilor grasi polinesaturati, care se gasesc in peste, reduce riscul aparitiei parodontozei cu pana la 30 la suta, relateaza gandul.info.
Cercetarea a fost facuta la Universitatea Harvard si a fost publicata in "Journal
of the American Dietetic Association".
In studiu au fost implicati peste 9.000 de adulti, care au participat intre anii 1999 si 2004 la programul "National Health and Nutrition Examination Survey", in cadrul caruia au fost studiate obiceiurile alimentare ale americanilor. S-a aratat ca persoanele care au inclus in dieta acizi grasi Omega 3 si 6 prezentau un risc cu 30 la suta mai mic de a suferi de parodontoza.
"Pana in prezent tratamentul parodontozei s-a bazat numai pe indepartarea stomatologica a bacteriilor care provocau inflamatia si pe tratamentul cu antibiotice", a explicat Asghar Naqvi, coordonator al studiului.
Pentru a obtine rezultate vizibile in preventia parodontozei este suficient consumul zilnic a 100 de grame de somon, macrou sau ton,...
Sursa: paginamedicala.ro
< Anterior | Urmator > |
---|