Cercetatorii din Statele Unite au constatat ca virusul care provoaca poliomielita ar putea fi util in tratamentul unei alte "boli a copilariei" si anume neuroblastomul.
Cercetarile universitatii Stony Brook au gasit o forma atenuata a virusului poliomielitei care e eficace in distrugerea celulelor tumorale neuroblastomale la soareci, chiar si atunci cand soarecii au fost vaccinati impotriva virusului polio.
Prin natura lui, poliovirusul distruge celulele, adica le infecteaza in incercarea de a se replica apoi cand iese din celule acestea sunt distruse. Apoi particulele replicate ataca celelalte celule inconjuratoare.Cercetatorii de la universitatea Stony Brook au injectat o tulpina stabila,non-virulenta de poliovirus in neuroblastoamele transplantate la 12 soareci proiectati pt a contacta polio. Virusul a fost in stare sa distruga tumorile la toti soarecii, cu toate ca tumora a reaparut la 2 soareci la sfarsitul celei de a 180-a zi de studiu.
Nici unul din soarecii de experienta nu a facut boala determinata de virus.
Cercetatorii, condusi de Dr. Himedi Toyoda, au spus ca ei cred in descoperirile lor,daca dezvoltarea studiului la oameni,ar putea reprezenta o siguranta,practic ar insemna tratarea unui cancer mortal la copii si posibil a multor altor cancere la adulti.
< Anterior | Urmator > |
---|