Pentru a sustine perspectiva articolului despre cercetarile facute, cercetatorii de la Facultatea de Medicina Harvard Keith Tully, Yan Li si Vadim Bolshakov scriu astfel: "Noul studiu este impresionant ... si ofera indicii importante asupra mecanicii, care explica fenomenul."
In experimente, Sah si colegii sai au studiat o regiune din amigdala, regiunea creierului care proceseaza emotiile si mediaza aspectele emotionale si legate de stress ale durerii. Cercetatorii stiau de multa vreme ca aceste procese provenind din amigdala erau controlate de neuronii cu originea in maduva si ca erau reglati de noradrenalina.
Sah si colegii sai au cautat sa inteleaga mecanismul prin care noradrenalina influenteaza transmisia neuronala a durerii, de la regiunea cunoscuta ca nucleul parabrahial(PB- pontine parabrachial) din punte.
In experimentele lor pe sobolani, cercetatorii au analizat efectele noradrenalinei asupra stimularii electrice a caii de transmitere dintre amigdala si nucleul parabrahial. Ei au descoperit ca noradrenalina actioneaza ca un puternic supresor al acestei stimulari. Studiile au aratat de asemenea ca suprimarea efectelor noradrenalinei avea efecte si asupra sinapselor. Analizele lor au scos la iveala modul in care noradrenalina duce la aparitia unei astfel de supresii: prin activarea receptorilor specifici, numiti adrenoreceptori, din neuronii nucleului parabrahial din punte.
Studiile au aratat ca actiunea noradrenalinei reduce numarul situsurilor care lanseaza semnalele chimice, numite neurotransmitatori, prin intermediul carora un neuron poate transmite un impuls nervos catre alti neuroni.
Cercetatorii au conchis ca "Rezultatele noastre au aratat ca un mediator important in analgezia indusa de stress ar putea fi modularea de catre noradrenalina a zonei centrale a amigdalei."
www.scientificblogging.com
< Anterior | Urmator > |
---|